Una allau de neu provocada es descontrola i atrapa l’exèrcit a Suïssa

L’espectacular vídeo mostra com la neu atrapa a membres de l’armada suïssa, que van sortir il·lesos de l’incident. El temporal ha castigat durament la zona dels Alps

El temporal de fred i neu que viu el centre i est d’Europa s’està perpetuant durant molts dies i està deixant imatges increïbles i xifres pràcticament rècords en molts anys. La gran quantitat de neu supera en alguns punts de la zona dels Alps els 4 metres d’altura, cosa que provoca grans allaus. Algunes són controlades, però inclús aquestes poden ser molt perilloses. És el cas de Suïssa, on l’exèrcit del país va provocar una allau que es va descontrolar i va acabar atrapant alguns soldats. 

Els fets han passat aquestes últimes hores a la zona de Davos, on una allau provocada per l’exèrcit que en teoria només havia de desbloquejar la part alta de la muntanya es descontrola i acaba arribant al fons de la vall, on hi havia soldats fent el seguiment de la situació. Totalment descol·locats, els soldats surten corrents i la neu acaba enxampant a alguns d’ells, tot i que tots van sortir il·lesos del gran ensurt. 

L’allau va deixar colgats vehicles i apartaments de la zona. Aquest és l’espectacular vídeo on es veu els soldats sortint corrent davant de la gran onada de neu:

La situació millora clarament als Alps

Les nevades han estat excepcionalment importants a la zona dels Alps i sud d’Alemanya, tot i que el temporal també ha estat molt dur a més zones del centre i est d’Europa, també per fred. Una situació que ha durat al llarg de gran part dels dies que portem de gener, deixant molts problemes de mobilitat, accidents i almenys 13 morts. 

Per sort, el temporal ja va a la baixa i hi haurà una pausa a la zona fins dijous, quan tornaran les nevades als Alps, tot i que amb una cota més alta i molt menys intenses que aquests darrers dies. Això donarà temps per desbloquejar carreteres tallades, arribar als pobles aïllats i provocar noves allaus per evitar més ensurts. En aquest espectacular vídeo es pot veure com un camió passa per una carretera rodejat per murs de neu a Àustria:

La nevada ha estat gairebé de rècord en 15 dies, acumulant-se fins a més de 4 metres de neu en algunes zones alpines i, inclús, més d’un metre en algunes ciutats properes. Un episodi impressionant que ara ja marxa a l’espera d’una nova fredorada la setmana que ve.