Imatge del procés de captura i alliberament dels ànecs

Alliberen un ànec i les seves 10 cries nascudes en una piscina al Baix Camp

Els animals van néixer dissabte i els veïns se’ls han trobat en aquesta zona comunitària. Els Agents Rurals i la Policia Local els han retornat al seu hàbitat natural

Sorpresa amb majúscules la que s’han endut els veïns d’una zona comunitària de Cambrils, on han aparegut un ànec collverd i les seves 10 cries a la piscina. De fet, els petits van néixer en aquest mateix punt dissabte i se’ls ha pogut veure nedant amb tranquil·litat per la piscina. Finalment, la Policia Local i els Agents Rurals han actuat capturant els 11 exemplars i alliberant-los al seu hàbitat natural. 

En aquest sentit, els Agents Rurals han optat finalment per capturar els ànecs i alliberar-los a una zona més segura i natural degut a que la piscina està a punt d’obrir al públic amb l’arribada de les altes temperatures els primers dies del mes de juny. En les imatges es pot veure com els professionals alliberen en una espècie de llac els 11 exemplars, que són rebuts per més ànecs en una imatge molt tendre. Aquestes són les imatges que els Agents Rurals i diversos usuaris han publicat a les xarxes socials:

.

L’ànec collverd, una espècie autòctona a Catalunya

L’ànec collverd, o ànec de bosc i collblau, és una espècie autòctona a Catalunya i acostuma a viure a zones amb rius i d’estuaris. En aquest cas, és molt freqüent veure’l a les poblacions del Baix Camp, ja sigui volant o nedant i buscant menjar pels rius i rieres de la zona. No obstant, en aquest cas els animals han aparegut en una piscina.

Aquest és un fet poc habitual, ja que no és el seu hàbitat natural. Tot i així, a vegades es pot donar el cas que, en la recerca d’un lloc segur per donar a llum a les seves cries, els ànecs busquin un lloc diferent a prop de l’aigua per protegir als recent nascuts. Així, es podria entendre que l’exemplar hagi escollit aquesta piscina, aprofitant que encara no estava oberta al públic i, per tant, hi havia poca presència de persones a la zona.