URGENT

🚨 Sanitat confirma més de 10.000 nous contagis i 254 morts més per coronavirus a Espanya

Devastació EUA: Un tornado deixa almenys 25 morts

L'estat més afectat és el de Tennesse i concretament, la ciutat de Nashville que ha quedat completament devastada amb milers d'afectacions materials i humanes

Imatge d'un tornado als Estats Units
Els tornados han afectat principalment l'estat de Tennessee i la ciutat de Nashville ha quedat completament devastada | Twitter

L’estat de Tennessee es troba molt commogut pel pas dels tornados que ja han deixat almenys 25 morts, diversos desapareguts i desenes de ferits, a més de cases i edificis al centre de Nashville, la capital d’aquest estat d’Estats Units. Segons l'últim comunicat de l'Agència de Gestió d'Emergències de Tennessee (TEMA, en anglès), del total dels 25 morts, 16 es registren al comptat de Putnam. La gravetat de la situació per les tempestes i els tornados, ha provocat a Nashville la destrucció total de 40 infraestructures, entre habitatges i edificis comercials. El governador estatal, el republicà Bill Lee, ha declarat l’estat d’emergència.  

Destrucció absoluta

El president, Donald Trump, va anunciar aquest dimarts que va visitar aquest estat per conèixer de primera mà la gravetat dels danys causats per aquests devastadors tornados. Més de 73.000 habitatges i edificis han quedat sense electricitat als comptats de Davidson, Wilson, Putnam i Jackson. A més, molts vehicles també han quedat atrapats en carreteres, ports i postes elèctriques. Nashville, ha estat una de les ciutats més afectades i la llum del dia fa visibles les destruccions. Les imatges de mitjans locals són esfereïdores i publicacions derivades també al centre de la ciutat.

Les autoritats han fet balanç i ho han considerat com un dels desastres més destructius que ha patit Tennesse i es pot comparar al que fa exactament un any es va registrar a Alabama. El governador, que va recórrer i va visitar diverses àrees afectades, ja ha comunicat a la Casa Blanca la situació per agilitzar el procés d’ajuda i per començar a reconstruir la zona devastada.

Confinament regulat davant les destrosses

Les autoritats de la capital de Tennessee han instat a la població que es quedi a casa mentre s'avaluen els danys. L'aeroport principal de Nashville segueix sense estar operatiu. L’alcalde de Nashville, John Cooper, va qualificar els danys a la ciutat com a «significatius», i va afirmar que «els ferits ja han estat traslladats als hospitals».

Encara que no hi ha detalls sobre el nombre de víctimes, els mitjans locals calculen, que com a mínim, hi ha més de 150 persones hospitalitzades. «Nashville està totalment devastada i la nostra comunitat ha quedat destruïda», va dir l'alcalde. A Tennessee se celebren aquest dimarts eleccions primàries, en el que es coneix com els superdimarts, i diversos llocs de votació han estat afectats i han hagut d'obrir-se més tard de la previsió. Les autoritats busquen com traslladar els electors d'altres llocs per fer exercir el seu dret a vot.  

La temporada de tornados comença enèrgica

Meteoròlegs especialitzats han ressaltat que la temporada de tornados d'aquest any a EUA ha tingut un principi "inusualment potent", amb 141 informes de tornados durant els primers dos mesos, més del doble de la mitjana de 68, registrats entre els anys 1991 i 2015. Es va afegir la confirmació del quart nombre més alt de tornados en els primers dos mesos de l'any des de 1950.


Comentaris

envia el comentari