Almenys 30 morts al Vietnam pel pas de la tempesta tropical Son Tinh

El temporal també deixa 17 persones desaparegudes en el país asiàtic que ha patit greus inundacions en plena temporada turística

Greus estralls al Vietnam pel pas de la tempesta tropical Son Tinh aquests últims dies. El temporal ja ha causat almenys unes 30 víctimes mortals i prop de 17 persones segueixen desaparegudes. Les inundacions també han estat importants en aquest país asiàtic tan freqüentat per turistes a l’estiu.

Així ho ha informat el Comitè Permanent per al Control i Prevenció de Desastres Naturals del país asiàtic. De fet, totes les víctimes mortals i els desapareguts pertanyen a la província de Yen Bai. Un desastre que arriba després que a finals de juny també morissin 15 persones a causa de les fortes pluges i inundacions al nord-oest del Vietnam.

5.000 cases destruïdes i greus afectacions al camp

Les pluges estan causant greus destrosses al país asiàtic
Les pluges estan causant greus destrosses al país asiàtic | EFE

 

La intensa tempesta tropical, que va començar dimecres, no només ha causat víctimes mortals i nombrosos desapareguts, sinó que també ha destruït prop de 5.000 habitatges i han quedat afectats uns quants milers més després que l’aigua hagi engolit literalment barris sencers d’aquesta província greument afectada per les inundacions.

Uns danys materials que, segons el Comitè Nacional de Cerca i Salvament de Vietnam, també són molt grans a les zones de cultiu. I és que es creu que els aiguats han afectat un mínim de 82.000 hectàrees on han mort uns 17.000 animals de bestiar, tot i que es tem que aquestes xifres poden créixer àmpliament.

Les pluges no s’aturen

Les pluges han inundat barris sencers del Vietnam
Les pluges han inundat barris sencers del Vietnam | EFE

 

Segons les últimes previsions meteorològiques, sembla que les precipitacions continuaran en tota aquesta zona afectada del país asiàtic. Això fa créixer la por i el temor de la població, que tem efectes encara més greus a causa de les fortes pluges.

La tempesta tropical també ha afectat altres països d’aquesta zona asiàtica, com ara Filipines, on aquest i altres temporals han provocat com a mínim una víctima mortal i danys materials valorats en prop de 4,2 milions d’euros.