Aparatosa caiguda dels ciclistes de la Volta al Penedès pel fort aiguat

Les tempestes torrencials de dissabte van coincidir amb la contrarellotge de la competició i els jutges van decidir no suspendre-la malgrat les males condicions meteorològiques

Imatge de pluja caient
Imatge de l'aparatosa caiguda dels ciclistes de la Volta dissabte al Penedès | Redacció

 

Les pluges d’aquest dissabte passat estaven previstes i dies enrere ja s’alertava que algunes tempestes podien ser fortes. No obstant, la carrera júnior de ciclisme de la Volta Ciclista al seu pas pel Penedès es va acabar duent a terme, però els joves ciclistes van topar amb el fort aiguat i el caos va ser monumental, amb la caiguda de participants, la carretera totalment inundada i els vehicles acompanyants aturats a la calçada.

I és que els jutges van decidir no aturar aquesta contrarellotge de 17 quilòmetres, disputada a la zona de Sant Sadurní d’Anoia. Aquestes competicions sovint són un trampolí per als joves professionals de cara a les grans competicions d’alt nivell.

La decisió de tirar endavant la cursa va comportar la caiguda massiva enmig d’una carretera convertida en un veritable riu. Els ciclistes, molts d’ells menors d’edat o rondant els 18 anys, van protestar per aquesta situació que podria haver acabat molt pitjor, ja que les males condicions meteorològiques ja auguraven accidents al llarg de la cursa, i més en una ‘crono’ per equips. Aquestes són les espectaculars imatges:

Aiguats torrencials a molts punts de Catalunya, però també a França

Les fortes tempestes de dissabte van provocar alguns aiguats torrencials a Catalunya, sobretot entre les comarques de Barcelona i Girona, però especialment a la capital catalana, on es van registrar fins a 54 l/m² en poca estona amb carrers baixant plens d’aigua per tot arreu i un caos circulatori.

Precisament, la contrarellotge del Penedès va coincidir amb les últimes jornades del Tour de França, on divendres la direcció de la cursa va anul·lar el descens que portava des del cim d’Iseran fins a l’estació de Tignes, ja que una forta calamarsada va col·lapsar la carretera per on passaven els ciclistes i no es volia posar en perill els participants. 


Comentaris

envia el comentari