ÚLTIMA HORA

🚨 Troben sense vida la parella desapareguda al Parc Nacional d'Aigüestortes

Apareix un catxalot al riu Manzanares, a Madrid

Es tracta d’una reconstrucció hiperrealista d’una balena amb una finalitat sensibilitzadora per al programa cultural de CiudaDistrito. El seu realisme ha sorprès als veïns.

Un catxalot molt real a Madrid amb un missatge desafiant
Un catxalot molt real a Madrid amb un missatge desafiant | @Rita_Maestre

Molts veïns i visitants de Madrid s’han trobat aquest matí de divendres una balena encallada al riu Manzanares, a l’altura del Pont de Segovia. La imatge és molt inesperada al centre de la ciutat; el realisme de la figura ha provocat tot mena de comentaris inclosos els que deurien preguntar-se com un animal de més de 15 metres i 1000 quilograms havia arribat a aquest punt de la ciutat.

Un cefalòpode de grans dimensions a Madrid amb un missatge educador

Aquesta instal·lació ja es va veure a Paris, a la ribera del riu Sena i segurament anirà a alguna altra ciutat europea o nord-americana. El catxalot invita a reflexionar a través de l’art el model de ciutat que volem viure al futur i el seu paper en el medi ambient.

Si no ho haveu endevinat, l’escultura forma part d’una campanya de conscienciació sobre el Canvi Climàtic que presenta l’ajuntament de Madrid durant la tardor, amb el lema Ha aparecido #unCachaloteEnMadrid.

És una activitat oberta a tots els públics

“Whale” és una iniciativa per difondre la fragilitat dels oceans, i forma part d’un paquet d’activitats gratuïtes del programa cultural CiudaDistrito que organitza tallers, excursions, activitats infantils i concerts.

El catxalot hiperrealista està acompanyat d’una simulació de rescat de l’animal encallat per part d’un grup de científics (actors). Els organitzadors el presenten com un exemplar mascle de 18 anys, a escala real. Tothom qui vulgui pot conèixer el pobre catxalot i la representació teatral durant aquest cap de setmana.

El col·lectiu propietari de la figura, Captain Boomer, ha realitzat intervencions a moltes ciutats europees i reconeixen que volen generar una polèmica social amb un profund significat i desafiar al espectador a prendre una decisió enfront el tema.


Comentaris

envia el comentari