Gran sorpresa a les Canàries: Apareix un objecte perdut als EUA per un huracà després de dos anys a l’oceà

El viatge a la deriva per les aigües oceàniques ha estat de més de 6.500 quilòmetres entre Florida i Fuerteventura

Imatge d'un fort temporal de mar
L'huracà Irma hauria fet arribar la boia des dels Estats Units fins a les Canàries | Arxiu

Sorpresa amb majúscules a les Illes Canàries per l'arribada d'un objecte marí que ha fet un llarg viatge de més de dos anys i 6.500 quilòmetres per l'oceà Atlàntic. Es tracta d'una boia marina que es va deslligar de la zona on es trobava de Florida, als Estats Units, i ha creuat l'oceà durant tot aquest temps fins a arribar a l'illa de Fuerteventura.

La boia formava part del Santuari Marí Nacional dels ‘Keys’ de Florida i marcava el límit dins de la mar de la zona on es poden fer activitats de pesca. Sembla que el duríssim temporal de forts vents i mala mar que va provocar el pas de l'huracà Irma durant la primera quinzena de setembre de 2017 hauria arrossegat l'element fins a l'illa espanyola.

Procés d'identificació

La troballa va tenir lloc el passat 3 de març, quan agents de medi ambient de Cabildo de Fuerteventura van trobar la boia a la costa prop de Majanicho. Després d’identificar-la, les dades que hi havia a la coberta de la boia indicaven que pertanyia a l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica (NOAA) dels Estats Units i que provenia d'aquest espai natural de Florida que compta amb més de 6.000 espècies marines vivint en el corall.

El Santuari Marí Nacional dels ‘Keys’ de Florida compta amb prop de 800 boies que marquen els límits per poder dur a terme activitats de pesca. L'huracà Irma va fer desaparèixer dues d'aquestes boies, mentre que l'illa de Fuerteventura ha rebut fins a tres objectes marins d'aquest tipus provinents dels Estats Units en els últims 10 anys. La primera es remunta a l'any 2010 a la platja del sud de Cofete.


Comentaris

envia el comentari