Aquest cap de setmana participa en el Dia dels Ocells

SEO/Birdlife organitza una vintena d’activitats a les zones humides i espais naturals properes a les ciutats catalanes per acostar els ocells a tots els públics

Anima't a observar ocells aquesr cap de setmana a diferents activitats que organitza SEO-Birdlife
Anima't a observar ocells aquesr cap de setmana a diferents activitats que organitza SEO-Birdlife | SEO-Birdlife

La Societat Espanyola d’Ornitologia ha organitzat aquest cap de setmana més de 400 activitats en 130 localitzacions diferents de tot l’Estat Espanyol per celebrar el Dia Mundial dels Ocells amb l’objectiu de presentar la biodiversitat urbana més propera.

A Catalunya hi ha 8 punts diferents on organitzacions proteccionistes de la naturalesa organitzen tallers d’anellament, observació de l’avifauna urbana y neteja d’espais naturals propers a les zones urbanes. En podeu trobar a Barcelona, a Sant Cugat del Vallès, a Manresa, a Girona i al Delta de l’Ebre.

Existeix una gran biodiversitat que necessita més esforços per protegir-la

Si teniu ganes de conèixer els ocells que viuen als pobles i ciutats de Catalunya i voleu donar un tomb pels boscos, la zones rurals i els espais humits del territori, no us quedeu a casa i descobriu-los amb els voluntaris de SEO-Birdlife.

La ONG explica a la seva web que al territori espanyol es poden veure més de 500 especies d’ocells i aquest any homenatja als voluntaris aficionats a l’ornitologia i els biòlegs que tenen la passió d’observar els ocells o que col·laboren als seus programes de voluntariat.

A més, anima els aficionats, que vinguin a participar en aquest cap de setmana especial, a registrar les seves observacions mitjançant l’aplicació mòbil eBird. Ofereix informació detallada per dissenyar estratègies de protecció de les aus. La ONG agraeix les dades que observadors afegeixen als programes de seguiment i ajuden a generar ciència amb la que ajudar els ocells i els seus hàbitats.

Un falcó vigilant, habiten els terrats dels edificis més alts de Barcelona
Un falcó vigilant, habiten els terrats dels edificis més alts de Barcelona | Arxiu

 

Surt, observa i escolta els ocells de la ciutat

La responsable del Programa de Biodiversitat Urbana de SEO/Birdlife, Beatriz Sánchez, convida als ciutadans a conèixer els ocells més propers, que conviuen amb nosaltres als pobles i les ciutats, amb el eslògan ‘Acosta’t a les aus del barri’.

La ONG té la voluntat de tornar la naturalesa a les ciutat i per això cal que la gent conegui i gaudeixi dels ocells més comuns de l’entorn urbà, per prendre consciència de la importància de defensar-los. Poden escollir la proposta que els agradi més al portal web del Dia les Aus 2018.

Per altra banda, SEO Birdlife i ECOEMBES, tornen a celebrar la campanya ‘1m2 per a les platges i els mars’, relacionat amb el Projecte LIBERA i la seva finalitat és retirar les deixalles del medi natural per a després conèixer els tipus de residus. Com veieu hi ha un gran nombre de propostes educatives aquest cap de setmana a Catalunya.


Comentaris

envia el comentari