rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

ARA MATEIX

2.000 passatgers afectats per una avaria a Rodalies

PREVISIÓ

Les esperades pluges regaran el territori aquest Diumenge de Resurrecció

Arriba un gran temporal de tres dies de pluja i neu a tota Catalunya

És un temporal de primera magnitud que durarà 3 dies amb més de mig metre de neu a la muntanya i de 100 litres a alguns indrets de la costa, sobretot al sud
A les zones altes de Prades es podrà acumular 1,5 m de neu. | CatalunyaDiari.cat

 

Sembla que ha arribat l'hivern de debò amb tots els seus ingredients a Catalunya. Pluja abundant, neu a les muntanyes, vent i molt de fred. Si els models no s'equivoquen molt, des de diumenge fins dimarts tindrem a totes les comarques, pluja o neu (segons la cota) en molta abundància. A moltes zones del sud es podrien els 100 litres per metre quadrat durant tot l'episodi.

Anem a pams: de moment diumenge al matí començarà a ploure ja i a mesura que passin les hores la precipitació anirà guanyant intensitat. Al començament de les pluges la cota de neu serà bastant baixa, entre 500 i 700 metres, però durant el dia aniria pujant fins als 900-1.000 metres, De totes maneres en tot l'episodi la cota de neu és molt incerta i pot variar força tant segons la zona com segons els dies. A les zones més amunt dels 1.000-1.100 metres el dimarts les acumulacions de neu podrien ser molt considerables per sobre dels 50 cm i en alguns indrets apropant-se al metre de neu.

Dilluns serà un dia marcat també pel fred, els vents de llevant i una pluja continuada, en principi moderada, però a estones intensa. Dimarts seria l'últim dia del temporal amb gran part del dia sota la pluja i una baixada de la cota de neu. De totes maneres per confirmar aquests extrems caldrà esperar a pròximes actualitzacions.

En definitiva ens trobem davant d'un temporal de primera magnitud, com feia molts mesos que no teníem, i que ajudarà a pal·liar la greu sequera que patim tot i que podria portar problemes tant a muntanya per la neu com a la plana per l'acumulació de pluja que s'espera. Des de CatalunyaDiari.cat es farà un seguiment al minut a partir de diumenge.

 

El riu Francolí es podrà desbordar aquests dies. | CatalunyaDiari.cat

 

Avisos de perill

Hi ha activats avisos a totes les comarques del Camp de Tarragona i del Pirineu, tant per intensitat i acumulació de pluja com per neu per sobre dels 900-1.000 metres a la muntanya.