Arriba un important canvi de temps a finals de setmana

El temps empitjorarà clarament entre divendres a la tarda i la matinada de dissabte a tot Catalunya

El temps torna a empitjorar aquesta setmana | cedida

Aquest inici de primavera vol començar amb un temps força mogut a Catalunya. Entre dijous i dissabte una borrasca farà canviar radicalment el temps a totes les comarques. S'espera que el canvi més destacable, amb l'arribada de pluges generals, vent i neu al Pirineu, arribi durant la nit de divendres i la matinada de dissabte.

Aquesta segona meitat de la setmana s'espera un temps molt més inestable a Catalunya. Ja entre dimecres i dijous es notarà aquest canvi de temps amb l'augment dels núvols, els primers ruixats i la baixada de les temperatures. Entre dimecres a la tarda i la nit i matinada de dijous, els ruixats, irregulars i de curta durada, poden aparèixer a moltes comarques catalanes, especialment a les comarques de Lleida i de l'interior de Tarragona. Al Pirineu, la neu pot començar a caure al voltant dels 1.600 o 1.500 metres. En conjunt no s'espera que aquests ruixats siguin gaire importants.

El canvi important de temps arribarà entre la tarda de divendres i la matinada de dissabte. Sembla que aquesta borrasca pot agafar força davant la costa de Catalunya i reactivar les precipitacions. Segons els últims mapes, durant la tarda i nit de divendres la pluja s'estendrà per totes les comarques catalanes. Les precipitacions més intenses seran a les comarques de Girona, ja durant la matinada. Les precipitacions més minses es preveuen a les comarques de Tarragona i del sud de Lleida. En conjunt a tot el territori català hi poden haver entre 10 i 30 mm. Caldrà veure també fins a on baixa la cota de neu. Sembla que durant les primeres hores del dissabte aquesta cota pot baixar fins als 1.200, o fins i tot només 1.000 metres. El Pirineu pot acumular entre 20 i 30 cm de neu nova per sobre dels 1.500 metres.

Sembla que entre el matí i migdia de dissabte, la situació millorarà notablement a gran part de Catalunya. Tot i així, encara de forma irregular hi poden haver ruixats al Pirineu i Prepirineu. Amb l'arribada d'aquest canvi de temps, també serà molt marcada la baixada de temperatures, en alguns punts del territori les temperatures baixaran entre 5 i 10 graus respecte a les d'avui. Caldrà seguir els mapes els pròxims dies per acabar de perfilar amb més detalls on acabarà plovent amb menys o més intensitat, i fins a on pot baixar aquesta cota de neu.


Comentaris

envia el comentari