Arriba la pluja d'estels de les Virgínides

Les Virgínides són una de les pluges meteòriques més antigues de la galàxia

Arriba la pluja d'estels de les Virgínides | cedida

Durant aquesta setmana podrem observar la pluja d'estels de les Virgínides. Tot i que aquesta pluja d'estels comença l'1 de febrer i dura fins a finals de maig, al voltant de la nit del 17 de març arriba al seu punt màxim d'activitat.

La pluja d'estels de les Virgínides és una de les més famoses. Ha estat batejada amb aquest nom, ja que els meteors procedeixen de la constel·lació de la Verge. Si comparem aquesta pluja d'estels amb altres també famoses com les "Leònides" o les "Perseides", que cauen amb intensitats de desenes o fins i tot centenars de meteors per hora, en aquest cas només podrem veure unes 10 "Virgínides" per hora en un ambient de plena foscor. Aquesta baixa intensitat demostra, segons els astrònoms, que és una de les pluges d'estels més antigues de la galàxia.

Aquesta pluja d'estels, com la resta d'aquests fenòmens, no requereix cap instrumental especial per ser observades. Són de fàcil visibilitat durant la nit, si els núvols ho permeten i si tenim la precaució d'allunyar-nos dels focus de llum de les ciutats. Recordeu que al voltant de la nit del 17 de març aquesta pluja d'estels arriba al seu punt de màxima intensitat, tot i que amb menys intensitat es podrà anar observant fins a finals d'aquest mes de març.


Comentaris

envia el comentari