rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Arriba la pluja d'estels dels Leònids

Es podran veure a partir del 15 de novembre amb un pic d'intensitat al voltant del dia 17
Arriba la pluja d'estels dels Leònids | cedida

 

Després de la pluja d'estels de les Tàurides fa només uns dies, aquest mes de novembre té lloc una nova pluja d'estels. La pluja d'estels dels Leònids és una de les més esperades de l'any i es deixa veure amb regularitat a mitjans del mes de novembre. Aquest any el seu pic d'intensitat es calcula que seria durant la nit del 17 al 18 de novembre, al voltant de les 5 de la matinada.

La pluja d'estels dels Leònids es caracteritzen per ser molt brillants i extremadament ràpides (al voltant dels 250.000 km/h). Podrem veure un reflex de llum que deixarà una estela de color verdós al seu pas i que persisteix durant uns segons. Per veure aquesta pluja d'estels haurem de mirar cap a la constel·lació de Leo. Aquest any, el moment de màxima activitat amb uns 10-15 meteors per hora, tindrà lloc la nit del 17 al 18 de novembre (al voltant de les 5 de la matinada). Com sempre per observar aquests fenòmens és recomanable situar-se en un lloc allunyat de la contaminació lumínica i tenir una vista suficientment ampla de tot el cel.

 

Aquesta pluja d'estels dels Leònids no serà tan espectacular com la que s'espera l'any 2031 quan tindrem una veritable tempesta de meteors. Es calcula que podrien comptabilitzar-se al voltant de 100.000 meteors per hora, per tant res a veure amb les xifres que podem veure aquest any.