rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Arriba la pluja d'estels més important de la primavera

La pluja d'estels dels eta-Aquàrids arriba al seu període de màxima activitat durant la matinada del 6 de maig
Aquesta pluja d'estels destaca per la brillantor dels meteors. | cedida

 

Durant la matinada de dissabte 6 de maig es podrà veure la pluja d'estels dels eta-Aquàrids. Aquesta pluja d'estels va associada a la pols que va ser emesa pel cometa Halley. Els núvols pronosticats per aquesta nit dificultaran molt la visió d'aquesta pluja d'estels.

Arriba la pluja d'estels més important de la primavera. La pluja d'estels dels eta-Aquàrids es produeix per la pols que va deixar el cometa Halley. La pols d'aquest cometa no només deixa aquesta pluja d'estels al llarg de l'any. Al mes d'octubre es produeix la pluja d'estels dels Oriònids.

 

Aquesta pluja d'estels es podrà veure des de tot el món. Per veure aquesta pluja d'estels buscarem la constel·lació d'Aquari. El punt màxim d'activitat de la pluja de meteors està previst cap a les 4 de la matinada de dissabte. Tot i que es calcula que es podran veure fins a 70 meteors per hora, la Lluna, en fase creixent, dificultarà molt l'observació. També cal tenir en compte que la pròxima matinada els núvols seran molt abundants i això també faria deslluir aquest fenomen astronòmic. Aquesta és la pluja d'estels més important de la primavera i caldrà esperar al mes d'agost per veure'n una de tan espectacular, les conegudes Perseids.