rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Arriba la primera pluja d'estels del novembre

La pluja d'estels de les Tàurides sera especialment visible la nit del 12 de novembre
Les Tàurides es podràn veure especialment la nit del 12 de novembre | Cedida

 

Les Tàurides són una de les pluges d'estels que es podran veure durant aquest mes de novembre. Aquesta no és una de les pluges d'estels més espectaculars però durant els últims anys s'han vist realment actives. Aquest fenomen es pot observar arreu del món entre els dies 20 d'octubre i 10 de desembre, arribant al seu punt màxim al voltant del 12 de novembre.

La pluja d'estels de les Tàurides es podrà veure a tot l'hemisferi nord al voltant del 12 de novembre. A diferència d'altres pluges d'estels, els bòlids que es poden veure durant el fenomen solen viatjar més lents i ser més lluminosos que en altres pluges d'estels. En canvi, a diferència d'altres pluges d'estels que podem veure al llarg de l'any, aquesta presenta una freqüència dels estels que podem veure força més baixa. A l'hemisferi nord la màxima activitat es produirà al voltant del 12 de novembre i es preveu que podem veure uns 10 meteors/hora. Aquest any aquest fenomen pràcticament coincidirà amb el de la super lluna plena i això pot complicar força la visió d'aquesta pluja d'estels. Per poder veure aquest fenomen haurem de fixar la vista a la constel·lació de Taure. La pluja d'estels de les Tàurides no serà l'única d'aquest mes de novembre, ja que al voltant del dia 17 arriba el màxim d'activitat de la pluja d'estels dels Lèonids. 

 

Tot i que la presència de la lluna plena ens dificultarà la visió d'aquesta primera pluja d'estels, recomanem que busqueu un lloc obert, amb poca contaminació lumínica. A Catalunya és preferible traslladar-se a les comarques de l'interior o del Pirineu. Una de les zones amb menys contaminació lumínica seria entre les comarques del Pallars Jussà i el Solsonès.