rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Arriba l'estiuet de Sant Martí però serà curt

El temps estable amb temperatures agradables coincidint amb Sant Martí durarà poc aquest any
L'estiuet de Sant Martí serà curt i el temps tornarà a canviar durant el cap de setmana | cedida

 

L'estiuet de Sant Martí és el període de bonança que any rere any s'acostuma a produir al voltant de l'11 de novembre. Està caracteritzat per calma anticiclònica, temperatures relativament altes, pocs núvols i força sol. Segons els països pot rebre denominacions diferents i és conegut com a Veranillo de San Martín o San Miguel en castellà, Indian Summer en anglès o Altweibersommer en alemany.

Les previsions ens indiquen que aquest any el període conegut com l'estiuet de Sant Martí serà curt. Esperem que a finals del cap de setmana ens arribi un nou canvi de temps amb una notable baixada de temperatures i pluja a moltes comarques catalanes. Fins a l'arribada d'aquest canvi, el temps es mantindria estable amb unes temperatures agradables, especialment a migdia, seguint allò que la llegenda ens diu sobre l'estiuet de Sant Martí.

 

Les temperatures aquest divendres es mantindrien agradables a migdia a gran part del territori. Les temperatures màximes podrien arribar fins als 18 o 20ºC a punts del litoral de Tarragona i Barcelona, entre els 15 o 18ºC a molts punts de les comarques interiors o també a les comarques de Girona. Les nits això si, seguirien força fredes. Com comentàvem anteriorment aquestes temperatures agradables durarien poc, i esperem una notable baixada durant la jornada de dissabte i especialment diumenge.