Arriba un canvi de temps amb pluja a bona part de Catalunya

Entre dijous i divendres podria ploure a totes les comarques i les temperatures baixaran lleugerament

Entre dijous i divendres podria ploure a totes les comarques. | cedida

Després d'un final de gener i inici de febrer força tranquil, ja tenim data per un nou canvi de temps a Catalunya. Entre dijous i divendres una nova borrasca ens afectarà i ens portarà pluges a bona part de Catalunya, nevades en alguns sectors i una lleugera baixada de les temperatures.

Després d'un final de gener i inici de febrer molt estable amb temperatures que en alguns sectors de Catalunya s'han enfilat fins als 20 °C de màxima sembla que el temps vol tornar a canviar a meitats i finals d'aquesta setmana. Una borrasca atlàntica afectarà entre dijous i divendres tot Catalunya. Serà un canvi de temps força ràpid però que es notarà a tot el territori d'alguna manera o altra.

Dijous, tot i que començarem el dia amb clarianes, els núvols guanyaran terreny ràpidament des de les comarques de Lleida i Tarragona avançant amb el pas de les hores fins a les comarques de Barcelona i Girona. Les primeres precipitacions podrien caure durant el matí a l'àrea del Pirineu de Lleida i de les comarques de Ponent. Al llarg del matí les pluges també afectaran les comarques de Tarragona. Amb el pas de les hores el mal temps anirà avançant a les comarques de Barcelona i Girona on també podrien caure alguns plugims. Les pluges seran febles i es poden recollir entre 1 i 5 mm de forma general. Només al Pirineu de Lleida podrien acumular-se més de 10 o 15 mm. La cota de neu en un principi estarà al voltant dels 1.400 o 1.300 metres però a última hora del dijous podria baixar fins als 1.200 o fins i tot 1.000 metres a l'àrea del Pirineu.

Un cop afecti la borrasca, ràpidament el vent de ponent guanyarà intensitat durant la matinada i matí de divendres tant a les comarques de Lleida com de Tarragona, i fins i tot també al voltant de la ciutat de Barcelona on localment es podran superar els 60 km/h. Les temperatures baixaran lleugerament, es notaran especialment a zones de muntanya. A la costa, divendres es pot arribar de nou als 13 o 15 °C de màxima com a conseqüència dels vents reescalfats de ponent.


Comentaris

envia el comentari