rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Arriba un canvi radical de temps a les comarques catalanes

Els ruixats cauran especialment entre la tarda de dijous i la matinada de divendres
Els xàfecs podrien deixar uns 20 mm en menys de una hora | ACN

 

Després de dies d'intensa calor a gran part de Catalunya, a partir de dijous un canvi brusc de temps ens portarà ruixats i tempestes i també una clara baixada de les temperatures. 

Durant la jornada de demà dijous s'espera l'arribada d'un important canvi de temps que afectarà de forma força general tot el territori català. Dijous començarà amb un cel força serè a gran part de Catalunya però ràpidament les nuvolades guanyaran terreny a les comarques de Lleida i de l'interior de Tarragona. Durant la tarda s'espera l'arribada d'aquests xàfecs, acompanyats de tempesta i localment de calamarsa, entrant per les comarques de Lleida i Tarragona i escombrant totes les comarques catalanes durant la tarda i vespre. Els ruixats més importants caurien a les comarques de Ponent, la Catalunya Central i també al Pirineu. Sembla que a la costa les precipitacions serien més minses. Durant la nit aquests ruixats quedarien restringits a les comarques de Girona i desapareixerien ràpidament de les comarques de Lleida i Tarragona on entraria el vent de mestral moderat.

 

Un cop aquest front de tempestes hagi creuat el territori notarem una clara baixada de les temperatures, especialment durant les jornades de divendres i dissabte. La baixada de temperatures serà especialment notable a punts de muntanya on les temperatures baixaran entre 5 i 9 graus. A la resta de Catalunya la baixada no serà tan marcada però sí que notarem unes temperatures més normalitzades per l'època de l'any.