Arriba un episodi de pluja general a tot Catalunya

Les precipitacions podrien caure entre bona part de divendres i la primera meitat de dissabte

El temps torna a empitjorar aquest cap de setmana. | Cedida

Una nova borrasca afectarà aquest cap de setmana i ens portarà un divendres i la primera meitat del dia de dissabte marcats per la pluja. La pluja pot ser general i caure amb intensitat en algunes comarques del nord del país. Les temperatures pujaran lleugerament durant els propers dies i també la cota de neu.

Una nova borrasca arribarà entre divendres i dissabte a casa nostra i ens tornarà a deixar dies grisos amb pluja a pràcticament totes les comarques catalanes. Divendres començarem el dia amb un cel totalment ennuvolat a tot el país. Els primers ruixats o plugims poden caure a primeres hores del dia a les comarques de Lleida i Tarragona. Entre el migdia i la tarda els ruixats guanyaran extensió i intensitat, a poc a poc les pluges anirien desplaçant-se cap a les comarques de Barcelona i Girona. Tot i que ha de ploure a totes les comarques, creiem que les precipitacions més abundants es concentraran a les comarques del Pirineu i Prepirineu de Lleida, les comarques de l'Alta Ribagorça, el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, el Solsonès, el Pallars Sobirà i la Noguera. Puntualment en aquestes comarques es podrien superar els 25 o 30 mil·límetres, a la resta del país esperem en conjunt pluges entre els 5 i 15 mil·límetres.

Acompanyant aquesta borrasca vindrà una massa més càlida que farà pujar lleugerament les temperatures i per tant també la cota de neu. La cota de neu anirà pujant molt ràpidament durant el matí fins als 1.200 o fins i tot 1.400 metres. La pujada de temperatures serà marcada sobretot a punts de l'interior del país i de la costa, no tant al Pirineu. Algunes temperatures màximes poden arribar fins als 12 o 14 °C al litoral i podrien passar també dels 10 °C a moltes comarques de l'interior de Catalunya.

La situació de pluja no acabarà d'allunyar-se de Catalunya fins al migdia o la tarda de dissabte. Durant la matinada i matí de dissabte encara pot ploure a moltes comarques, sobretot del litoral i especialment al litoral de Girona i del sud de Barcelona.


Comentaris

envia el comentari