IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Arriba un temporal de vent molt fort a tota Catalunya

Entre diumenge i dilluns es podrien superar els 100 km/h a molts punta del país

El vent podria ser fort durant bona part del cap de setmana | delcamp.cat

Ens trobem a les portes d'una forta ventada que afectarà tota Catalunya entre aquest diumenge i també durant la jornada de dilluns. En molts indrets del país podrien superar-se els 100 km/h. El vent molt fort també arribaria a zones poc habituals a aquest fenomen.

Entre diumenge i dilluns tindrem un temporal de vent fort molt general a tota Catalunya. Les ratxes de vent podrien ser molt fortes superant els 100 km/h a l'alta muntanya i també a les comarques del Camp de Tarragona o en alguns sectors de l'Empordà. Creiem que el fort vent de mestral i tramuntana s'aniria imposant arreu del país i guanyant intensitat ràpidament durant el matí i migdia. De forma general ja podria bufar amb ratxes superiors als 60 o 70 km/h. La part més intensa de la ventada s'espera entre la tarda i nit de diumenge. El vent s'enfortirà especialment a punts de l'alta muntanya, les comarques tarragonines i especialment durant la nit a l'Empordà. En aquests punts es poden superar amb facilitat els 100 km/h, molt probablement arribant fins a ratxes pràcticament huracanades de 120 km/h als cims del Pirineu i Prepirineu. La forta ventada també arribarà a sectors poc habituats al fort vent, principalment l'àrea al voltant de la ciutat de Barcelona. Aquí les ratxes de vent també podrien superar puntualment els 70 o 80 km/h. Sembla que el vent aniria perdent intensitat durant el matí i migdia de dilluns a gran part de Catalunya.

El Servei Meteorològic de Catalunya ha ampliat les alertes per fortes ventades per aquest diumenge i també per dilluns. Totes les comarques, tret del Gironès, el Baix Empordà i el Pla de l'Estany, tindran activat un avís per ratxes de vent superiors als 90 km/h. Les comarques on l'avís serà alt són: el Pallars Jussà, l'Alt Urgell, la Cerdanya, el Solsonès, el Ripollès, el Berguedà, la Terra Alta, el Priorat, el Baix Penedès, el Tarragonès, l'Alt Camp, l'Alt Penedès, el Garraf, el Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès.

Avisos per fort vent aquest diumenge 5 de febrer | Meteocat

Comentaris

envia el comentari