IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Arriba una de les onades de fred més intenses dels últims anys a Catalunya

Podríem estar a punt de rebre l'onada de fred més important dels últims 5 anys

Arriba una de les onades de fred més importants dels últims anys | cedida

Els últims mapes del temps confirmen un episodi de fred molt intens a Catalunya. Podríem estar parlant d'una de les onades de fred més intenses al nostre territori des de l'any 2012. Les temperatures començarien a baixar durant el cap de setmana i tocarien fons a mitjans de la setmana vinent. Durant l'episodi podríem tenir dies de vent fort i nevades, que en alguns casos podrien caure a cotes mitjanes o baixes.

Aquest cap de setmana tindrem la primera part d'aquesta onada de fred a Catalunya i els vents del nord faran baixar dràsticament les temperatures a bona part del territori. Creiem que la baixada la notaríem especialment entre dissabte i diumenge. Les temperatures mínimes podrien acostar-se als 0 graus a molts punts de la costa, especialment allà on el vent sigui més fluix. Les glaçades serien moderades a moltes comarques de l'interior amb temperatures que podrien baixar fins a -5 °C a comarques com la Segarra, l'Anoia, Conca de Barberà, Berguedà, Solsonès, la Noguera, el Bages i totes les comarques del Pirineu i Prepirineu. Les temperatures màximes també quedarien molt frenades i en molts punts costarà arribar als 10 °C durant el migdia. El fort vent que bufarà durant bona part del cap de setmana, incrementarà la sensació de fred. Es preveuen nevades especialment a sectors de la cara nord del Pirineu.

Seria durant la setmana vinent, especialment entre dimarts i dimecres, quan les temperatures tocarien fons. Parlaríem de glaçades febles a tocar de la mateixa línia de la costa, exceptuant potser zones de les Terres de l'Ebre i de l'Empordà on encara el vent faria acte de presència. Les glaçades serien moderades o fortes a moltes comarques de l'interior amb temperatures clarament negatives entre els -5 i -9 °C. Al Pirineu l'ambient serà gèlid i algunes mínimes als cims més elevats podrien baixar fins als -25 °C.

Pel que fa a les nevades, estan assegurades noves nevades durant el cap de setmana i part de la setmana vinent a la cara nord del Pirineu i fins i tot arribant a alguns punts del Prepirineu. La situació de neu a cotes mitjanes o baixes encara és poc clara. Amb els últims mapes del temps, no es veu una situació clara de nevades a cotes baixes i caldrà seguir les actualitzacions per confirmar si acabarà nevant o no a les comarques pròximes a la costa.


Comentaris

envia el comentari