ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Arriba una de les pluges d'estels més importants de l'any

La propera setmana arriba la pluja d'estels dels Gemínids

Pluja d'estels | cedida

Desprès de la superlluna més brillant dels últims 68 anys, aquest proper dimarts 13 de desembre els aficionats a l'astronomia tindran la oportunitat de veure un altre impresionant espectacle al cel: la pluja d'estels dels gemínids.

Segons Bill Cooke, expert en meteors de la NASA, aquesta és la millor pluja d'estels d'aquest any. Normalment són visibles fins a 120 meteors per hora amb cels sense contaminació lumínica. Per altra banda, aquest any el nombre de meteors per hora es calcula que serà d'uns 40, per què la lluna plena disminuirà la seva visibilitat.

Els experts apunten que des de l'hemisferi nord el millor moment per veure aquest fenomen seria el dilluns 12 de desembre, per altra banda les persones que es trobin a l'hemisferi sud gaudiran millor de l'espectacle el dimarts 13 de desembre. Per gaudir el millor possible d'aquest espectacle es recomana buscar un cel nocturn totalment lliure de contaminació lumínica i buscar al cel la constel·lació d'Orió. Un cop trobada aquesta constel·lació, que és més fàcil d'identificar, hem de fixar la vista a la constel·lació dels Bessons (Gemini), que es troba lleugerament al nord-est.


Comentaris

envia el comentari