ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya suma més de 40.000 nous casos de Covid-19 i 492 morts per la malaltia

Arriba una ventada general a Catalunya

El vent podria superar els 100 km/h a punts de l'alta muntanya, a l'Empordà, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre entre la tarda i el vespre

El vent guanyarà intensitat aquest dilluns | Cedida

Després de l'important canvi de temps que va arribar aquest cap de setmana a Catalunya, començarem la setmana amb un nou canvi on el protagonista serà el fort vent de Ponent. En alguns racons del país el vent podria superar els 100 km/h.

Durant el matí i migdia de dilluns s'espera l'arribada un petit front, poc actiu, que ens deixaria un cel enterbolit per núvols alts i només alguns ruixats a la cara nord del Pirineu. Un cop aquest front ens hagi creuat durant el matí el fort vent serà el protagonista del temps a tota Catalunya. S'espera que el vent guanyi intensitat ràpidament durant el matí i migdia i ja pugui bufar amb cops entre els 50 i 70 km/h al Pirineu, les comarques de Lleida, el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre. Amb el pas de les hores el vent s'enfortirà i guanyarà terreny bufant moderat o fort a pràcticament tot el país. Els mapes del temps indiquen que les màximes ratxes de vent es registrarien entre mitja tarda o vespre fins a les primeres hores de la nit.

Les ratxes més fortes de vent, que superarien els 100 km/h, es registrarien sobretot a l'alta muntanya, a l'Empordà i les Terres de l'Ebre. També s'esperen ratxes fortes entre els 80 i 100 km/h al Camp de Tarragona i sectors del Prepirineu. A la resta del país el vent arribaria a ratxes entre els 50 i 70 km/h també al voltant de la ciutat de Barcelona. Només entre les comarques de la Selva o el nord del Maresme el vent podria ser una mica més feble arribant als 40 o 60 km/h. Durant la nit de dilluns i la matinada de dimarts el vent afluixaria a moltes comarques tot i que encara a l'Empordà, al Pirineu i les Terres de l'Ebre podria bufar amb alguna ratxa forta.


Comentaris

envia el comentari