rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Arriben les primeres pluges de la tardor

La matinada de dimarts a dimecres començarien els primers ruixats
Mapa dels avisos de dimarts | Cedida

ACTUALITZACIÓ METEOROLÒGICA | 14 HORES

 

El Servei Meteorològic de Cataluya manté l'avís de pluges per aquest dimecres. En aquest sentit, estan en alerta, totes les comarques catalanes, amb excepció del nord-est gironí i la zona de Vielha i la Seu d'Urgell, i es faran efectives des del migdia fins ben entrada la nit. I és que, després d'un setembre molt fresc i d'una primera meitat d'octubre molt càlida, pràcticament estiuenca, sembla que dimecres arriba el primer temporalet de pluja que podria escombrar totes les comarques, i que en alguns indrets a més podrien ser pluges moderades.

 

En general seran pluges continuades però a la façana litoral podrien ser intenses i continuades el que podria portar alguns problemes a escala local. És una situació bastant marcada d'entre Xaloc i Migjorn (S-SE) el que en algunes zones de la costa porta més pluja que el llevant. I a més cal tenir en compte que el mar pràcticament no s'ha refredat el que serà una aportació d'energia extra per als ruixats.

 

De cara a dijous la situació s'anirà reduint però quedarà inestable i es podran produir ruixats i tempestes en qualsevol indret tot i que de més localitzada. Les temperatures, tot i la pluja, es mantindran per damunt del que és normal per l'època i no baixaran excessivament, menys en els moments de pluja que sí que notarem més frescor.

 
Mapa de la previsió meteorològica de la tarda de dimecres | Meteocat