Un asteroide de grans dimensions s’apropa a la Terra aquest dijous

La NASA estima que el cos té un diàmetre d’entre 150 i 330 metres, el que equival a tres camps de futbol. La roca passarà a més de 6 milions de km. de distància i no hi ha perill d’impacte
Imatge d'un asteroide apropant-se a la Terra
Imatge d'un asteroide apropant-se a la Terra | Arxiu

‘Live Science’, un portal de notícies científiques, informa que un asteroide de grans dimensions farà una trajectòria a prop del nostre planeta aquest dijous. Concretament, es tracta del cos celeste 2008 KV2, ja que investigadors el van descobrir l’any 2008. Aquest grup de científics va estudiar la proximitat d’aquest asteroide amb la Terra.

 

La NASA va estudiar que la trajectòria del cos rocós respecte la Terra no ha de preocupar perquè estarà a una distància de 6,7 milions de quilòmetres i passarà a una velocitat de 11,37 km/s, el que suposen dades de no gaire importància a nivell astronòmic. El meteorit es tracta d’una massa d’entre 150 i 330 metres de diàmetre, és a dir, equival a tres camps de futbol, segons el Centre d’Estudis d’Objectes Propers a la Terra de la NASA.

 

Un grup de científics va estudiar la proximitat de l’asteroide 2008 KV2 al nostre planeta, i va arribar a la conclusió que s’apropa bastantes vegades. El meteorit es tornarà a apropar al 2021, dues vegades al 2022 i en diverses ocasions al 2026.

 

L'asteroide passa a prop de la Terra, però no arriba a impactar
L'asteroide passa a prop de la Terra, però no arriba a impactar | NASA

 

Els asteroides també suposen un perill

La Terra té una probabilitat molt elevada que un cos celeste acabi xocant. Un exemple el trobem en l’asteroide 2006 QV89, que s’aproparà al màxim al nostre planeta el 9 de setembre de 2019, concretament es trobarà a la quarta posició pel que fa a meteorits que podrien impactar contra la Terra. Aquesta proximitat es deu a l’atracció gravitacional dels planetes que recau sobre els asteroides.

 

L’Agència Estatal Europea, és a dir, la porta d’accés a l’espai del continent europeu, desenvoluparà un tipus de telescopi automatitzat per tal d’observar el cel i poder contemplar cossos espacials. Aquesta observació es va dur a terme degut a que els mitjans de comunicació donaven molt protagonisme als asteroides a causa del perill potencial que suposen per a la Terra i per als éssers vius.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari