rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Un asteroide de grans dimensions passarà molt a prop de la Terra

La roca espacial és dues vegades més gran que un avió i està considerada «potencialment perillosa», però la seva trajectòria és segura sense possibilitats de col•lisió
L'asteroide fa una mida de grans dimensions, entre 70 i 160 metres d'ample | Arxiu

 

 

Un asteroide de grans dimensions equivalent a al doble del tamany d’un avió comercial, o al d’una de les piràmides més visitades d’Egipte, es troba viatjant per l’espai a una velocitat de més de 32.000 quilòmetres per hora i fregarà la Terra aquest dimecres, 29 d'agost, segons informa el diari britànic Daily Mail.

 

Segons els experts, l’asteroide 2016 NF23 passarà «molt a prop» del nostre planeta (a aproximadament menys de 5 milions de quilòmetres, o l’equivalent a 13 cops la distància entre la Terra i la Lluna), una distància molt petita a nivell astronòmic. Segons els astrònoms de la NASA, la mida de la roca fa de 70 a 160 metres d’ample. Utilitzant un potent telescopi es podria observar si les condicions meteorològiques són les òptimes.

 

Una roca «potencialment perillosa»

Aquesta roca espacial està determinada com a «potencialment perillosa» ja que quasi arribarà a fregar l’òrbita de la Terra. Tot i així, el mitjà de comunicació britànic assegura que l’asteroide hauria de continuar la seva trajectòria de manera «segura» sense possibilitat d’impacte.

 

La trajectòria del bòlit 2016 NF23 | NASA

 

La NASA registra en una llista de bòlits espacials potencialment amenaçadors aquest i d’altres objectes que s’aproximen molt a la Terra. Aquest asteroide en concret forma part del grup 'Atenes', el qual va ser batejat així per l’asteroide 'Atens 1862'. Es dedica un gran pressupost per poder localitzar-los i controlar-los, perquè un acostament massa proper a l’atmosfera de la Terra suposaria l’atracció de la roca cap al planeta i un impacte molt problemàtic.

 

En els últims anys, l’administració aeronàutica espacial nord-americana s’ha centrat a trobar objectes propers a la Terra superiors als 140 metres, ja que el 90% dels d’un quilòmetre o majors ja han sigut localitzats. En comparació, només el 10% d’aquells més petits, però potencialment catastròfics, han sigut localitzats fins ara.