URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Un asteroide de grans dimensions passarà molt a prop de la Terra

La roca espacial és dues vegades més gran que un avió i està considerada «potencialment perillosa», però la seva trajectòria és segura sense possibilitats de col•lisió

L'asteroide fa una mida de grans dimensions, entre 70 i 160 metres d'ample
L'asteroide fa una mida de grans dimensions, entre 70 i 160 metres d'ample | Arxiu

   

Un asteroide de grans dimensions equivalent a al doble del tamany d’un avió comercial, o al d’una de les piràmides més visitades d’Egipte, es troba viatjant per l’espai a una velocitat de més de 32.000 quilòmetres per hora i fregarà la Terra aquest dimecres, 29 d'agost, segons informa el diari britànic Daily Mail.

Segons els experts, l’asteroide 2016 NF23 passarà «molt a prop» del nostre planeta (a aproximadament menys de 5 milions de quilòmetres, o l’equivalent a 13 cops la distància entre la Terra i la Lluna), una distància molt petita a nivell astronòmic. Segons els astrònoms de la NASA, la mida de la roca fa de 70 a 160 metres d’ample. Utilitzant un potent telescopi es podria observar si les condicions meteorològiques són les òptimes.

Una roca «potencialment perillosa»

Aquesta roca espacial està determinada com a «potencialment perillosa»ja quequasi arribarà a fregar l’òrbita de la Terra. Tot i així, el mitjà de comunicació britànic assegura que l’asteroide hauria de continuar la seva trajectòria de manera «segura» sense possibilitat d’impacte.

La trajectòria del bòlit 2016 NF23
La trajectòria del bòlit 2016 NF23 | NASA

 

La NASA registra en una llista de bòlits espacials potencialment amenaçadors aquest i d’altres objectes que s’aproximen molt a la Terra. Aquest asteroide en concret forma part del grup 'Atenes', el qual va ser batejat així per l’asteroide 'Atens 1862'. Es dedica un gran pressupost per poder localitzar-los i controlar-los, perquè un acostament massa proper a l’atmosfera de la Terra suposaria l’atracció de la roca cap al planeta i un impacte molt problemàtic.

En els últims anys, l’administració aeronàutica espacial nord-americana s’ha centrat a trobar objectes propers a la Terra superiors als 140 metres, ja que el 90% dels d’un quilòmetre o majors ja han sigut localitzats. En comparació, només el 10% d’aquells més petits, però potencialment catastròfics, han sigut localitzats fins ara.


Comentaris

envia el comentari