IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Augmenta l'alerta per vent a Catalunya

Els corrents poden superar els 35 m/s

Alerta de vent pel Servei Meteorològic de Catalunya
Alerta de vent pel Servei Meteorològic de Catalunya | Servei Meteorològic de Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya ha mantingut les alertes per la situació temporal que es viu en els últims dies al territori. Advertint del perill per vent que es viurà en nombroses comarques catalanes, l'organisme del Departament de Territori i Sostenibilitat ha publicat les previsions que hi ha per aquest dimecres, 17 de gener, on les ratxes màximes poden superar els 35 m/s.

Territoris en «perill molt alt»

D'aquesta manera, es comunica que les regions que es veuran més afectades pel temporal són les que s'ubiquen a la zona nord de Catalunya, les quals abracen des de la Vall d'Aran fins al Ripollès. El Berguedà, l'Alt Urgell i l'Alta Ribagorça s'inclouen en aquesta alerta de «perill molt alt», on es demana extremar precaucions a les cotes altes del Pirineu.

De la mateixa manera, gran part dels territoris de la província de Tarragona, des del Baix Penedès fins al Baix Ebre i des de la Terra Alta fins a la Conca de Barberà, es troben en la mateixa alerta per les ventades que es poden produir durant la jornada de demà. El grau de perill per vent és col·loca en 4/6.

La zona centre, per sobre dels 25 m/s

A la regió més central del territori, en la qual s'inclouen gran part de les províncies de Barcelona, Lleida i zones de Girona, compten amb advertències inferiors a les mencionades anteriorment, ja que la relació és de «perill moderat» en la possibilitat de veure's afectat per les ventades. La comarca del Montsià també s'inclou en aquest escenari.

La Costa Brava i part de Lleida, sense perill

El Pla d'Urgell, la Segarra i l'Urgell, de la mateixa manera que les comarques que inclouen la Costa Brava, excloent l'Alt Empordà, no han estat inclosos dins l'alerta del Servei Meteorològic de Catalunya, en ser considerades regions «sense perill» d'afectació pel temporal que es viurà en les pròximes hores al territori.


Comentaris

envia el comentari