URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Austràlia sofreix les pitjors inundacions en dècades i les comunicacions han quedat negades

Les fortes pluges que han caigut aquesta darrera setmana al nord-est del país han deixat una gran extensió inundada i milers d’afectats. Es calcula que a Townsville ha plogut tant com un any i mig

L'aigua ha cobert totalment la línia ferroviària de l'interior de l'estat de Queensland | @severeweatherEU

L’estat australià de Queensland ha estat afectat per importants inundacions la setmana passada. Després que el sud del país cremés a causa de la severa onada de calor que pateix des de fa setmanes, les pluges torrencials han assotat la ciutat costanera de Townsville. Les precipitacions molt persistents i abundants han provocat moviments de terra, camps ramaders inundats, carreteres i línies ferroviàries inutilitzables per un metre d’aigua, greus efectes en una regió que pateix regularment llargues sequeres.

Una de les imatges més impressionants del temporal prové d'una càmera de seguretat de la línia ferroviària de ‘Queensland Rail’, que ha gravat durant una setmana i presenta en format ‘timelapse’, és a dir, un vídeo accelerat, com la via de tren va desaparèixer totalment inundada per la pluja a la zona de Nelia. També va quedar negat i bloquejat un tren que estava aturat en aquesta zona.

Les autoritats d’aquesta regió calculen que unes 1.100 persones han estat evacuades i dues persones han mort a Townsville. 20.000 habitatges estan negades per les pitjors inundacions en dècades. Durant aquest temporal de pluges excepcional s’han arribat a veure cocodrils de tres metres als carrers de les poblacions perquè les riuades els han arrossegat fins als centres urbans.

Més de 1.000 litres acumulats en una setmana a Nelia

Nelia és un poble situat a uns 500 quilòmetres de la ciutat costanera de Townsville, on, segons les dades de l'Oficina Meteorològica Australiana (BOM), han caigut més de 1.000 litres per metre quadrat de pluja durant la setmana passada.

Els grangers de la zona estan desesperats perquè l’aigua s’estén per totes les seves propietats i calculen que prop del 60% del bestiar que tenien abans de les inundacions ha mort els últims dies de pluja. El primer ministre d’Austràlia, Scott Morrison, ha assegurat en una roda de premsa que el govern espera centenars de milers de pèrdues de caps de bestiar i estan treballant en una acció d’emergència per fer arribar aliment als animals atrapats.


Comentaris

envia el comentari