IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

220.000 abonats sense llum a la demarcació de Girona pel temporal Glòria

El temporal ha tombat una torre de la MAT

Actualització 21/01/2020 a les 9.40 hores

L'avaria en el subministrament elèctric que afectava des de primera hora del matí a 220.000 abonats de la demarcació de Girona ja ha estat resolta, majoritàriament. Des de Protecció Civil informen però que podrien quedar algunes afectacions puntuals.

Actualització 21/01/2020 a les 8.30 hores

Protecció Civil ha comunicat a través del seu perfil de Twitter que Red Eléctrica ha recuperat línia d'alta tensió de França, on hi havia una avaria, i ara s'està procedint a recuperar el servei de subministrament elèctric que afecta la província de GIrona.

Afectats 220.000 abonats

220.000 abonats de tota la província de Girona s'han quedat sense subministrament elèctric des de primera hora del matí. Així ho ha anunciat Protecció Civil que ha assenyalat que la gent s'ha quedat sense llum per una avaria d'alta tensió produïda pel temporal Glòria. Segons fonts d'aquesta companyia, el temporal ha tombat una torre de la MAT a Sant Hilari Sacalm. Red Eléctrica ha enviat a la zona equips per intentar fer la reparació, però la neu dificulta que hi puguin arribar. Segons Endesa, s'estan fent talls rotatoris per evitar que caigui tot el subministrament.

Segons ha explicat Endesa, tot el sistema elèctric està afectat i, perquè no caigui, s'estan fent talls rotatius a les vuit comarques gironines, de manera que no tots els abonats estaran afectats mentre duri la situació. La companyia també ha informat que els talls s'estan fent amb criteris de càrrega. Ara mateix, on hi ha més talls és a les comarques de la costa, però aquests aniran variant mentre no es repari la xarxa de transport.

Des de Protecció Civil han informat que estan treballant en coordinació amb Endesa per tal de poder restablir el servei tan aviat com sigui possible. No obstant això, es desconeix quan es podrà recuperar.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari