Avís per temporal de pluja a gran part de Catalunya

El Servei Meteorològic de Catalunya ha donat una alerta que arriba a tot el territori català a partir de divendres

Així es presenta el temporal a catalunya durant el matí de divendres
Així es presenta el temporal a catalunya durant el matí de divendres | meteo

Avís de pluges intenses a Catalunya. El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) ha alertat sobre les prominents pluges que podrien caure en terres catalanes durant tota la jornada del proper divendres, 26 de gener.

Ja des de primera hora del matí s'esperen xàfecs importants a la demarcacions de Barcelona i Tarragona mentre que els núvols predominaran gran part del matí a Lleida i Girona i la probabilitat de pluges és evident. També s’esperen nevades al Pirineu.

La situació, però, canvia a primera hora de la tarda. Es començaran a veure les primeres clarianes a la demarcacions de Tarragona, Lleida i part de Girona. D’altra banda, les pluges podrien continuar precipitant-se sobre Barcelona, tot i que amb menys intensitat.

 

Pluges intenses al matí i nevades al Pirineu

Fins a primera hora del matí el cel estarà molt ennuvolat o cobert arreu. De fet, s’esperen xàfecs a tot Catalunya, encara que seran més incisives a les demarcacions de Tarragona, al Pirineu de Lleida i a la Catalunya central.

En aquest context, s’esperen pluges de «perill moderat» a punts com Tarragona, Reus, el Vendrell, Manresa, Solsona i Igualada, entre molts d’altres. Així mateix, hi ha risc de nevades a cotes més altes como Puigcedrà, la Seu d’Urgell i Vielha.

La cota de neu al Pirineu, de fet, baixarà dels 1000 als 800 metres durant la matinada. A la resta, la cota de neu començarà de matinada entorn els 1200 metres al terç oest i dels 1500 metres a la resta del país, i baixarà en general al llarg del matí fins al voltant dels 800 metres.

Clarianes a la tarda

Tot i que s’esperen pluges fins a primera hora del matí, les precipitacions cessaran a partir de la tarda. Les clarianes, de fet, seran més abundants ja a partir del migdia.

Aquesta serà la disposició temporal a la tarda
Aquesta serà la disposició temporal a la tarda | meteo

 

Les demarcacions de Lleida, Tarragona i Girona veuran aparèixer el sol a partir de primera hora de la tarda. Força diferent, però, serà la situació meteorològica a la demarcació de Barcelona. On, de fet, el cel continuarà ennuvolat tot i que no es descarta que en punts com Terrassa o Sabadell es comencin a veure les primeres clarianes.

D’altra banda, la neu també cessarà al Pirineu. Només Vielha, així mateix, continuarà sota els efectes de les nevades.


Comentaris

envia el comentari