Avui iniciem la primavera astronòmica

L'iniciem a les 11.29 hores del 20 de març i durarà 92 dies i 18 hores

Arriba la primavera astronòmica | cedida

La primavera del 2017 comença avui dilluns dia 20 de març a les 11.29 i durarà 92 dies i 18 hores, fins a l'inici de l'estiu el dia 21 de juny. L'inici de la primavera té lloc el dia en què la duració de la nit i del dia són pràcticament iguals a qualsevol punt de la Terra, el que anomenem com equinocci. A l'hemisferi sud s'inicia la tardor.

A partir d'avui dilluns, les hores de llum del dia s'allargaran molt ràpidament. Pràcticament cada dia guanyarem dos minuts de sol a primera hora del matí respecte al dia anterior i a la tarda el sol marxarà cada dia un minut més tard. Així doncs, el sol il·luminarà aproximadament cada dia 3 minuts més. Pel que fa als fenòmens astronòmics que podrem veure aquesta primavera no en trobarem de molt destacats. Durant els pròxims mesos no podrem veure cap eclipsi, caldrà esperar fins al 7 d'agost per veure un eclipsi parcial de lluna.

Pel que fa al temps que normalment ens acompanya durant la primavera a Catalunya cal esperar una estació amb molta diferència entre les temperatures diürnes i les nocturnes, amb àmplies amplituds tèrmiques, arriba la màxima època dels refredats. Els dies de sol es veuran interromputs per alguns períodes de temps més insegur, on predominaran els ruixats i molt probablement tindrem les primeres tempestes importants a molts sectors del territori català. Cal recordar, que la primavera, després de la tardor, és a molts racons de Catalunya la segona estació més plujosa de l'any.


Comentaris

envia el comentari