YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Nit molt moguda a Barcelona: un fort aiguat deixa més de 70 l/m² i alguns problemes

La pluja ha estat molt torrencial i localment s'han superat els 50 litres/m² en 30 minuts en alguns punts de la ciutat

Imatge d'un fort aiguat entrant a la ciutat de Barcelona
Els aiguats d'aquesta nit han estat torrencials a la ciutat de Barcelona, però sense tempesta | Alfons Puertas

Aquesta matinada hi havia diferents alertes per aiguats forts que podien afectar a molts punts de la costa central, però finalment, ha estat la ciutat de Barcelona qui s'ha emportat la palma. La part més potent de l'aiguat s'ha donat entre les tres i les cinc de la matinada, quan la intensitat de la pluja ha estat torrencial a gran part de la zona central i baixa de la ciutat. Tot i això, les xàfecs també han arribat en d'altres sectors de la costa central, com ara el Garraf i el Baix Penedès, però en aquest cas, han estat molt més modestos, acumulant quantitats en general per sota dels 20 litres/m².

Pluja torrencial, però sense tempesta

S'han registrat fins a gairebé 52 litres/m² en només 30 minuts al barri del Raval i un total de més de 60 litres/m² en aquest observatori, però és que al barri de Sant Andreu s'hi han acumulat fins a 84 litres/m². Tot plegat, ha provocat algunes inundacions locals per falta de capacitat del clavegueram, especialment al Poble-sec i en una zona en obres del Raval, però a part d'aquestes incidències, no hi ha hagut greus inundacions.

Aquests tipus de situacions que donen aiguats sense tempesta són típiques de quan el mar està molt calent, és a dir, a finals d'estiu o a la tardor. Però enguany, des de finals de juny amb les situacions de calor que hem anat tenint han provocat que el mar s'escalfi i ja es trobi amb temperatures superiors a la mitjana.

A dia d'avui, el mar ja es troba a 26 ºC a la Barceloneta i a 23ºC a l'Estartit. És a dir, en el cas de Barcelona, es troba fins a 2ºC per sobre del que caldria esperar per a l'època i aquest ha estat el detonant que els aiguats d'aquesta nit fossin tan torrencials. A continuació, us deixem amb els registres més destacats que ha deixat la tromba d'aigua d'aquesta nit a la ciutat de Barcelona i zones pròximes:

  • 84 litres/m² a Barcelona (Sant Andreu)
  • 65 litres/m² a Barcelona (El Raval)
  • 59 litres/m² a Barcelona (El Clot)
  • 58 litres/m² a Barcelona (Gràcia)
  • 52 litres/m² a Barcelona (Montbau)
  • 50 litres/m² a Barcelona (Poblenou)
  • 27 litres/m² a Castelldefels
  • 21 litres/m² a Badalona
  • 19 litres/m² a Gavà

La situació millora clarament

Al llarg d'aquest matí de dijous, 16 de juliol, es mantindran els núvols compactes i encara no es descarta alguna gotellada, però res a veure amb el que ha passat la nit passada. A la tarda, fins i tot, s'obriran clarianes a la costa, però els ruixats podrien reaparèixer en diferents punts de la meitat nord de Catalunya altre cop, especialment del nord-est. La temperatura al llarg d'aquest dijous quedarà frenada a gran part de Catalunya i també es notícia la fresca que fa, però a l'interior, on avui ja farà més sol, la temperatura començarà a pujar fins a assolir valors més propis d'estiu al llarg de la tarda.


Comentaris

envia el comentari