El temporal deixa pluges arreu, quasi 70 litres i una esllavissada a la C-31 a Sitges

Les precipitacions han caigut amb ganes especialment a les Terres de l’Ebre, la costa de Barcelona i l’interior de Girona

La pluja ha caigut amb força en alguns moments
La pluja ha caigut amb força en alguns moments | Catalunya Méteo

El temporal de pluja anunciat ha arribat puntual a casa nostra i aquest diumenge ha deixat precipitacions a gran part del país. Tot i que no hi ha hagut molts problemes per les pluges en general, les precipitacions si que han causat una esllavissada a la C-31 a l’alçada de Sitges i han deixat quasi 70 litres de forma puntual. 

L’esllavissada ha tingut lloc a mitja tarda, enmig d'un intens xàfec, quan ha caigut una roca de grans dimensions sobre la C-31 en el tram conegut com les Costes del Garraf i ha causat un ferit lleu i el tall momentani de la via (Cliqueu aquí per saber més sobre l’esllavissada a Sitges).

La pluja ha anat avançant des de primera hora del matí des del sud fins el nord del país i la zona més afectada ha estat la costa i el prelitoral, sobretot a les Terres de l’Ebre, comarques de Barcelona i interior de Girona. Vegeu aquí algunes de les imatges que ens han deixat les pluges d’avui:

Quasi 70 litres a les Terres de l’Ebre

Els ruixats han començat a primera hora del matí a les Terres de l’Ebre on han caigut amb molta intensitat. Des d’allà, s’han escampat a Ponent, interior de Tarragona i han arribat al Camp de Tarragona, tot i que d’una manera més discreta en aquests punts.

A partir de migdia, la bossa d’aire fred ha pujat de latitud i s’ha recargolat davant de la costa de Barcelona, on ha injectat ruixats i tempestes localment intenses i amb llamps i trons fins a mitja tarda. Les precipitacions també han començat a caure a Girona, zona on s’ha desplaçat la part més activa de la pertorbació i on han caigut autèntics patacs d'aigua, com ara a Girona ciutat.

A les Terres de l’Ebre, les precipitacions han deixat quasi 70 litres per metre quadrat. Destaquen, per exemple, els 65 litres a Alcanar (Montsià) i els 60 d’Ulldecona (Montsià), una gran notícia ja que aquesta zona era la que patia més sequera. Fora d’aquí, Les zones on més ha plogut s’han registrat entre 10 i 30 litres en moltes ocasions. Aquests són els registres més importants:

  • Alcanar: 65 l/m2
  • Ulldecona: 60 l/m2
  • Els Alfacs: 41 l/m2
  • Barcelona (Port): 27 l/m2
  • Viladecans: 27 l/m2
  • Anglès 27 l/m2
  • Banyoles 24 l/m2
  • Girona: 22 l/m2
  • Fornells de la Selva: 18 l/m2
  • Sant Pere de Ribes: 17 l/m2

Pròximes hores

Les clarianes han d'anar guanyant terreny
Les clarianes han d'anar guanyant terreny | Arxiu

 

A mesura que la pertorbació circula ràpidament cap al nord, s’han anat obrint clarianes per Ponent i la meitat sud. Aquesta serà la tendència de les properes hores, ja que les precipitacions que encara cauen en alguns punts, bàsicament de Girona i Barcelona, acabaran desapareixent i quedarà una nit tranquil·la amb alguns intervals de núvols baixos tan sols.

Aquest Dilluns farà força sol però cauran nous xàfecs de tarda a punts del nord, principalment al Pirineu i interior de Girona. Encetem una setmana marcada per la inestabilitat que deixarà més ruixats cada dia.


Comentaris

envia el comentari