Cotxe atrapat en un basal d'aigua a les Terres de l'Ebre.

Balcons i vidres d’edificis destrossats pel temporal de mar a Tenerife

El fort onatge està deixant un rastre desolador a la zona, on desenes de persones han hagut de ser evacuades. Es mantenen les alertes aquest dilluns a les Canàries

El temporal no només està afectant Catalunya aquests dies, sinó que molts punts de l’Estat estan patint les conseqüències de les pluges, la mala mar i el fort vent. Un dels punts que ha estat notícia aquestes últimes hores ha estat Tenerife, on el fort onatge ha causat moltes destrosses a la façana marítima.

En concret, aquest diumenge s’han registrat grans onades d’entre 5 i 7 metres com a mínim que han impactat de ple contra els edificis de la primera línia de mar. On més han patit les conseqüències és a Mesa del Mar, a la població de Tacoronte,  on els veïns de prop de 60 habitatges d’un edifici han estat desallotjats després que els pisos de les primeres 4 plantes patissin greus destrosses per unes onades que s’han endut pel davant balcons i vidres amb molta violència. Aquest és el moment en què l’aigua destrossa alguns dels balcons:

40 desallotjats més i cap ferit

A més dels veïns desallotjats en aquest municipi, també hi ha prop de 40 persones més desallotjades de casa seva a la zona de Garachico, on l’aigua del mar ha entrat més enllà del passeig marítim i ha destrossat les façanes dels immobles. Malgrat l’espectacularitat de les imatges, en cap cas s’han hagut de lamentar ferits. 

La previsió és que el temporal de mar continuï aquest dilluns a les Illes Canàries, tot i que anirà a la baixa  en comparació amb les últimes hores. No obstant, l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) manté actives les alertes de color groc a gran part de les illes per onades que encara poden superar puntualment els 5 metres.

Una dona morta a Galícia a causa dels aiguats

El fort temporal de pluges, que ha deixat més de 200 l/m² a Catalunya, està castigant zones com ara el País Valencià, Murcia o el sud-est d’Andalusia, on hi ha greus problemes per inundacions, però també Galícia, on un fort aiguat ha causat una víctima mortal. Es tracta d’una dona de 83 anys que es trobava a la planta baixa de casa seva a Viveiro, a Lugo, quan una forta riuada ha entrat al domicili. La seva filla ha pogut ser rescatada amb vida i es troba ingressada a l’hospital. En aquest punt han caigut més de 80 l/m² en tan sols dues hores.   Les pluges fortes afectaran aquest dilluns el País Valencià, Múrcia i Balears especialment.