Arriba morta una gran balena a la platja de Tossa de Mar pel temporal

La balena localitzada a una platja de la Costa Brava és de l’espècie Bec de Cuvier o Zífid comú, un dels cetacis que es poden observar a les costes catalanes

Una balena de grans dimensions va encallar i morir el divendres a una platja de Tossa de Mar
Una balena de grans dimensions va encallar i morir el divendres a una platja de Tossa de Mar | Cos Agents Rurals

Un gran cetaci va quedar encallat a una platja de Tossa de Mar aquest divendres i malauradament no es va aconseguir salvar-la. Els Agents Rurals han informat que han pres les dades biomètriques de l'animal i una barca de Salvament Marítim l'ha remolcat fins al port de Blanes. Han traslladat l’animal al Centre de Recerca en Sanitat Animal de l’IRTA on li faran més proves per determinar com va morir.

Es possible que el dur temporal de mar que afecta aquests dies la costa catalana, amb onades a l’interior del Mediterrani que arriben als 4 metres o més, hagi desorientat la balena i la forta corrent d’aigua l’hagi llençat a aigües poc profundes i la platja.

Una balena amb unes característiques a la pell força curioses

La balena amb bec de Cuvier pot arribar a fer uns sis metres de longitud. La pell, com es pot apreciar a les imatges del Cos d’Agents Rurals, acostuma a presentar unes marques allargades clares. Semblen cicatrius però no ho són. De fet, les tenen ja de petites.

Aquesta espècie de cetaci està tan amenaçada al Mediterrani com les seves companyes rorqual comú i el dofí mular. Els experts tenen aquesta conclusió a partir d’un cens que els tècnics del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat van fer durant tres anys. Els resultats de l’estudi es van publicar el 2016, podeu consultar-los en aquest enllaç.


Comentaris

envia el comentari