Balenes i dofins poc comuns s’apropen a les costes del Garraf

En total s’han comptabilitzat 7 exemplars de catxalot, cap d’olla comú i dofins llistats, mulars i comuns. Enguany ha baixat la presència d’aquests cetacis a Catalunya

Els cetacis vist des de sota l'aigua
Els cetacis vistos des de sota l'aigua | Edmaktub

La presència de cetacis a les costes catalanes s’ha disparat al llarg de les últimes setmanes i algunes de les aparicions han estat veritables troballes. Aquest és el cas que s’ha viscut aquest cap de setmana a les costes del Garraf, concretament a davant de la línia marítima dels municipis de Sitges i Vilanova i la Geltrú, on s’han vist fins a set exemplars de balenes i dofins poc comuns. 

Així ho ha comprovat l’associació Edmaktub, dedicada a l’estudi científic i a la divulgació del medi aquàtic, que ha albirat aquest cap de setmana diversos catxalots, cap d’olla comú i dofins llistats, mulars i comuns en aquestes costes. Una gran troballa feta a una distància d’entre 18 i 25 milles de la costa, tot i que alguns dels exemplars albirats, afirma l’associació, presentaven lesions cutànies, segurament per culpa dels xocs amb embarcacions.

Imatge d'un dels exemplars de cetacis vist a les costes del Garraf
Imatge d'un dels exemplars de cetacis vistos a les costes del Garraf | Edmaktub

 

Edmaktub  és una associació que porta des de l’any 2013 liderant el projecte d’observació del rorqual a la franja entre Tarragona i Barcelona. En aquest sentit, l’entitat lamenta que aquest és l’any amb menys exemplars d’aquests animals marins albirats a les costes catalanes, motiu pel qual ha iniciat un estudi sobre els possibles motius d’aquesta situació.

No obstant, les poques pluges caigudes aquest any i la falta de sediments al mar que això suposa poden ser unes de les causes, ja que ha baixat la presència d’aliments pels cetacis, que marxen a llocs del Mediterrani amb més menjar.

Cap de setmana amb molta activitat marina

Aquests no són els únics exemplars de cetacis albirats a les costes catalanes aquest cap de setmana. A la platja del Miracle de Tarragona i a davant de la costa de l’Estartit, al Baix Empordà, també han pogut gaudir de la presència de dofins que s’han apropat a les embarcacions que hi havia en aquell moment navegant per la zona. Mira aquí els vídeos dels dofins vistos aquests dies a la costa catalana.


Comentaris

envia el comentari