rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

VOTA A L'ENQUESTA

Quin partit triaràs el 28-A?

Bandera vermella en 18 platges de Barcelona a causa dels aiguats de dilluns

Les tempestes van fer baixar amb força les rieres al mar i la qualitat de l’aigua és avui molt dolenta per banyar-se
La bandera vermella oneja avui en 18 platges de Barcelona | Arxiu

 

El temporal de pluges ja ha passat i avui tenim un dia de sol a tot el país. No obstant, els seus efectes encara els notem, i és que els aiguats han fet empitjorar i molt la qualitat de l’aigua del mar a la costa de Barcelona, on ara mateix hi ha 18 platges amb bandera vermella i, per tant, el bany està prohibit, segons informa Protecció Civil.

 

En concret, les platges on ara mateix està prohibit el bany són les 8 de Badalona, les 2 del Masnou, les 7 de Vilassar i Cabrera de Mar i la platja de la Picòrida d’Arenys de Mar. A més, a tot el litoral català hi ha un total de 69 platges en les que oneja la bandera groga.

 

La raó la trobem en el fet que les intenses pluges, que van arribar a deixar fins a 51 litres per metre quadrat a Badalona, van fer baixar amb molta força i brutícia els rius i rieres, principalment del Barcelonès i del Maresme, que desemboquen al mar, cosa que ha fet empitjorar i molt la qualitat de l’aigua marítima.

Quan tornarà a estar permès el bany?

Estat de la qualitat del mar ahir a Barcelona ciutat després dels aiguats | Aemet

 

Habitualment, les conseqüències de les pluges duren unes quantes hores al mar, i més en casos com els d’ahir, en els que van caure autèntics patacs d’aigua a la zona litoral. Veníem de molts dies de bonança i calor, amb carrers i rieres per on feia dies que no hi circulava aigua i s’hi havia acumulat molta brutícia que, finalment, ahir va acabar al mar arrossegada pels aiguats.

 

Per tant, ara cal esperar a que el mar assimili tota aquesta brutícia al llarg del dia d’avui. Poc a poc, la situació podrà tornar a la normalitat. Haurem de tenir paciència, estar pendents a les indicacions dels socorristes a les platges i no banyar-nos fins que no treguin la bandera vermella.