Bandera vermella a les platges de Badalona, Vilassar, Cabrera i Montgat

Les platges del sud del Maresme i nord del Barcelonès tenen bandera vermella
Algunes platges tenen bandera vermella
Algunes platges tenen bandera vermella | Pere Ferré

 

ACTUALITZACIÓ 08/09/2018 | 11.20

 

Aquest matí s'ha valorat l'estat actual les platges del litoral català i s'han actualitzat les banderes. En aquests moments continuen en vermell i prohibit el bany les platges de Badalona.

 

S'han afegit noves platges amb bandera vermella: són les platges de Vilassar de Mar, Cabrera i Montgat. Les platges de Viladecans i Gavà porten la bandera groga.

 

És apte el bany a la resta de platges. Continuen havent moltes platges amb qualitat pobre de l'aigua, precaució quan es banyin.

 

NOTÍCIA 07/09/2018 | 12.25

 

Les pluges dels darrers dies a gran part del territori i la crescuda dels rius i les rieres a conseqüència de les abundants precipitacions han malmès les platges, l’aigua està bruta i les condicions sanitàries no són les millors per fer-hi un bany.

 

Protecció Civil alertava ahir dijous del gran nombre de platges amb bandera vermella, la qual prohibeix el bany a tota la platja.

 

 

El motiu d’aquesta prohibició tant amplia és que totes les platges tenen la desembocadura d’un riu o una riera molt a prop i l’avinguda d’aigua per les pluges transporta deixalles i moltes partícules que suren al mar i arriben a l’aigua de les platges.

 

Avui divendres només 2 banderes vermelles

La situació ha millorat força. Per aquestes condicions d’empitjorament de la qualitat de l’aigua, actualment hi ha 102 platges amb qualitat pobre, 3 platges on oneja la bandera vermella i 21 platges amb bandera groga. A mesura que avanci el dia i es valori de nou l’estat de les platges pot canvia el color.

 

 

Les platges on esta prohibit el bany es situen a BadalonaGavà i Viladecans: entre elles les platges de l’Estany i de la Pineda. Les platges amb bandera groga es situen al Maresme, Garraf, Tarragonès i Baix Camp.

 

Segons informacions de l’Agencia Catalana de l’Aigua, convé que passin de 24 h a 48 h sense aportació de partícules al mar per a que aquesta aigua recuperi la seva bona qualitat. En aquests moments la previsió és de nous ruixats forts prop de la costa en les properes hores i continuarà la descàrrega d’aigua tèrbola.

 

Millors condicions al cap de setmana

En aquest sentit, no millorarà gaire l’estat de l’aigua del mar i es recomana banyar-se en períodes de temps breu, no beure l’aigua i nedar poca distància. S’espera que pel cap de setmana millorin les condicions perquè dissabte serà més estable.

 

Poden seguir l’evolució de les platges mitjançant el telèfon 012 i l’aplicatiu mòbil Platgescat.Comentaris

envia el comentari