Els banyistes aproven amb nota les platges de l’àrea de Barcelona

Per primera vegada, els usuaris puntuen amb un 7,8 les platges metropolitanes, la millor puntuació de la història

La platja de Barcelona és molt concorreguda a ple estiu
La platja de Barcelona és molt concorreguda a ple estiu | Arxiu

Sembla que les platges de l’àrea metropolitana de Barcelona (AMB) viuen un bon moment i això els usuaris ho valoren. I és que, segons el resultat d’un estudi dut a terme per l’AMB, la valoració general dels banyistes en l’últim registre l’any 2016 és de 7,8 punts per la costa barcelonina. 

La xifra és molt destacable ja que aquesta és la puntuació més alta de totes les enquestes  dutes a terme fins ara des de l’any 2007, quan els banyistes valoraven les platges amb un 6,5 de mitjana. Des de llavors, la valoració no ha parat de pujar. 

Aquestes bones dades s’han donat a conèixer tot just ara que donem el tret de sortida a la temporada oficial de platja. La bona notícia també arriba l’any en el que el servei de platges de l’AMB celebra 20 anys de treballs per millorar la qualitat de la costa metropolitana.

Els accessos, la tranquil·litat i els paisatges, el més valorat

Les platges de l'àrea metropolitana són escenari de moltes activitats aquàtiques
Les platges de l'àrea metropolitana són escenari de moltes activitats aquàtiques | Arxiu

 

Segons l’estudi, els accessos, la tranquil·litat i les condicions paisatgístiques de les platges són els aspectes millor valorats pels enquestats, el 88% dels quals valoren les platges que visiten amb una nota entre el 7 i el 10. Només un 0,8% suspenen els espais, sobretot per l’estat dels lavabos. 

A més, l’índex de satisfacció dels usuaris és d’un extraordinari 110%. Pel que fa a l’estat del mar, continua millorant la puntuació i ja es situa com el quart aspecte més valorat amb una nota de 7,8, seguit per la proximitat dels espais.

Pujada de la qualitat de les platges del Baix Llobregat

Tots els municipis amb platges de l’àrea metropolitana de Barcelona superen les expectatives dels seus usuaris i milloren les puntuacions d’anys enrere. No obstant, destaca especialment la millora de platges del Baix Llobregat, de municipis com ara El Prat, Gavà o Castelldefels, on els usuaris han fins pujat a set dècimes la puntuació de l’últim registre. 


Comentaris

envia el comentari