IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Baqueira pateix la falta de neu i la importa de les cotes més altes

El transport de la neu es realitza amb camions i helicòpters

Transport de neu a Baqueira | infobaqueira

La manca de precipitacions dels últims mesos a la Vall d'Aran passa factura a la principal estació d'esquí de la zona, Baqueira Beret. L'estació estaria realitzant transports de neu de les cotes més altes de l'estació fins a les cotes més baixes amb camions i helicòpters segons informa el País.

L'estació d'esquí de Baqueira-Beret es veu obligada aquests dies a transportar neu de les cotes més elevades de la muntanya fins a les cotes més baixes i així mantenir una quantitat de pistes amb un nivell òptim per poder-hi esquiar. Des d'inicis del mes de desembre alguns testimonis ja han pogut observar el transport de neu amb camió o helicòpter. Aquesta pràctica no és la primera vegada que es du a terme a l'estació d'esquí i el mateix recurs es va fer servir l'any 2015.

Aquesta tècnica ja és utilitzada en altres estacions d'esquí d'arreu d'Europa en períodes de falta de neu. Segons informació del Departament de Territori i Sostenibilitat aquesta pràctica de transport de neu és legal sempre i quan es faci dins els límits de gestió de l'estació d'esquí. Fora de l'àmbit de la gestió de l'estació, Baqueira no pot extreure la neu.


Comentaris

envia el comentari