Barcelona activa en fase d'alerta el Pla d'Actuació d'Emergència Municipal per Neu i Gel

Així ho acaba de comunicar l'Ajuntament de Barcelona
Imatge de la neu al Tibidabo de Barcelona
Neu al Tibidabo en una imatge d'arxiu. | @usuariqsigui

L'Ajuntament de Barcelona ha activat aquest migdia de dijous, 8 de febrer, el Pla d'Emergència Municipal per neu i gel, segons ha informat el mateix consistori a través d'un comunicat. Així doncs, els equips d’Ecologia Urbana —Medi Ambient i Serveis Urbans— estan activats i preparats per actuar en cas que sigui necessari, per escampar sal i retirar neu en cas que agafi. 

 

Segons el consistori, a Barcelona hi ha, en total, 105 contenidors de sal repartits per la ciutat des del principi de l’hivern —per a l’ús de veïns i particulars— i 655 tones emmagatzemades —per a l’ús dels professionals municipals—. 

 

Uns contenidors de sal que es troben als districtes de Les Corts, Gràcia, Sarrià-Sant Gervasi, Horta-Guinardó i Nou Barris, els barris de muntanya i els centres sanitaris. Cada contenidor té uns 700 kg de sal, i en total hi ha més de 72 tones de sal distribuïdes en indrets estratègics de la ciutat. 

La neu continua afectant punt del litoral central i nord
La neu continua afectant punt del litoral central i nord | Meteocat

 

Més d'una trentena de vehicles llevaneus

Tanmateix, el Pla d'Actuació d'Emergència Municipal per Neu i Gel preveu, a part de la disponibilitat de sal per evitar l'acumulació de neu i glaç, la mobilització dels recursos de l'àrea d'Ecologia Urbana. Es tracta d'un total de 24 vehicles equipats amb pala llevaneus i escampador de sal, 8 vehicles equipats amb pala llevaneus i 8 punts d'emmagatzematge de la sal.

 

D'altra banda, els Bombers de Barcelona i la Guàrdia Urbana estan preparats per activar-se en cas que sigui necessari i han reforçat els seus serveis. 

Consells en cas de nevades a la ciutat

L'Ajuntament de Barcelona també informa d'una sèrie de consells bàsica a tenir en compte en cas que nevi a la ciutat. Així doncs, des del consistori es recomana que s'eviti l'ús del vehicle particular, en la mesura del possible, i utilitzar el transport públic subterrani. 

 

Concretament, es recomana evitar circular per les carreteres que travessen la serra de Collserola. D'altra banda, i com a actuacions preventives i de cura dels edificis i les comunitats de veïns, l'Ajuntament recomana no mullar els carrers per evitar la formació de plaques de gel, i no llençar neu acumulada als terrats, terrasses i balcons cap a la via pública.

 

 Comentaris

envia el comentari