Barcelona, el centre de la contaminació a Catalunya

Un satèl·lit europeu mostra imatges del diòxid de nitrogen a Europa i revela els nivells més alts del territori
Imatge de la contaminación a l'aire feta des de l'espai | esa

 

Espanya torna a ser el centre d'atenció sobre els problemes amb el medi ambient. En aquest cas, un satèl·lit de l'Agència Espacial Europea (ESA) ha mostrat els alts nivells de diòxid de nitrogen que s'observen en l'aire de la capital catalana, Barcelona, segons informa 'Servimedia.es'.

Madrid i Barcelona, capitals contaminants 

Així, es confirma que Barcelona és un dels principals 'punts vermells' al mapa de contaminació elaborat pel satèl·lit 'Copernicus'. No obstant això, aquesta no és l'únic punt vermell que s'observa al territori espanyol. La capital d'Espanya, Madrid, també és un altre punt calent pel que fa a les emissions contaminants en l'aire.

 

L'instrument amb què l'ESA pot fer aquesta radiografia de la realitat es tracta del 'Sentinel-5P' que allotja un dels sensors més avançats fins al moment. «Els seus primers resultats, a més de demostrar la sofisticació de l'instrument del satèl·lit, han posat de manifest el problema de la contaminació» explica l'agència després de la captació de les fotos.

La contaminació, la gran assignatura pendent d'Espanya  

Al costat de la regió italiana de la Llombardia, Espanya és una de les zones que té un major percentatge de contaminació. Són moltes les ciutats que ja han començat a incloure noves mesures per reduir els episodis de contaminació. En aquest sentit, Barcelona ha aplicat una nova mesura que vol multar a aquells cotxes que circulin sense l'etiqueta que indica la contaminació que produeix el vehicle quan està en funcionament. 

 

Fes clic aquí per consultar el temps en vídeo a Youtube!

Comentaris