Barcelona construirà una estació d'esquí a la muntanya del Tibidabo

L'alcaldessa vol convertir el parc del Tibidabo en un gran resort d'hivern, el nom del projecte podria ser Barcelona Snow

 
Barcelona després d'una nevada | cedida

El govern d'Ada Colau impulsa un projecte que de ben segur sorprendrà la ciutat i que pretén aprovar en el proper ple de l'Ajuntament de Barcelona. Segons ha pogut saber CatalunyaDiari.cat, es tracta de la creació d'unes pistes d'esquí a la muntanya del Tibidabo amb el nom de Barcelona Snow. El seu objectiu és diversificar el turisme de la ciutat, que fins ara només ha molestat i expulsat les classes populars que viuen en barris cèntrics, com ara el Raval o Poblenou. L'alcaldessa considera que d'aquesta manera la part nord de la ciutat, on s'ubiquen els barris benestants, aconseguiria uns beneficis econòmics notables i atrauria un turisme de qualitat en lloc del típic «turisme de borratxera» que no agrada als barcelonins.

Els esquiadors arribaran a pistes a través del ferrocarril i el funicular | Bernat Borràs

 

La construcció d’aquestes d’esquí tindrà un pressupost de catorze milions d’euros i els comuns ja han pensat alternatives per mitigar l’impacte econòmic, a més de l’ecològic. Per tal de poder finançar l’estació d’esquí, es duplicarà la taxa turística dels estrangers que s’allotgin a la ciutat i amb aquests diners es podran cobrir tots els costos de la construcció. Colau ha assegurat que aquesta nova iniciativa no afectarà el medi ambient i el funcionament dels canons de neu i dels telecadires serà a través d’energia renovable, que s’aconseguirà amb la instal·lació de panells solars als terrats de gran part dels edificis de la ciutat. Una decisió a la qual s'ha arribat després de comprovar que avui dia la majoria de la població té una assecadora a casa i ja pràcticament ningú estén la roba.

El govern creu fermament que comptarà amb el suport de part de l’oposició i confien en el vot a favor dels convergents i els populars en tractar-se d’un projecte «pijo i elitista», tot i tenir com a objectiu millorar la convivència dels veïns i els turistes. En aquest escenari, juntament amb l’abstenció de Ciutadans i el vot en contra de la CUP i Esquerra Republicana, el projecte tiraria endavant i es convertiria en una realitat a partir del 2018.

Està previst que el Barcelona Snow obri portes l'any 2018 | Cedida

 

El Barcelona Snow es construiria just al costat de l'actual parc d'atraccions del Tibidabo i se n'aprofitarien algunes instal·lacions. Tot i que encara no es tenen tots els detalls de les característiques de les pistes, sembla que serien més de 20 km esquiables, amb unes cinc pistes diferents. La més important seria la que començaria just al cim del Tibidabo fins al funicular del Tibidabo. El ressort, que també comptaria amb diversos hotels de luxe, podria començar a funcionar d’aquí dos anys, en una temporada que començaria a finals del mes de novembre i s’allargaria fins a la Setmana Santa. 

La falta de neu no seria un problema. S'instal·larien potents canons per produir neu artificial i s'importaria la neu d'altres estacions d'esquí catalanes que així rendibilitzarien el seu negoci després de la pèrdua d'esquiadors per la instal·lació d'aquesta nova estació a la capital catalana. El funicular del Tibidabo s'ampliarà i també s'instal·larien 5 remuntadors mecànics —una telecabina i quatre cintes transportadores—. Aquesta notícia, publicada el 28 de desembre, es tracta d'una innocentada. 


Comentaris

envia el comentari