Barcelona, dins del grup mundial de ciutats que lideren la lluita contra el canvi climàtic

L’organització internacional CDP ha fet oficial l’entrada de la capital catalana en aquest col·lectiu de 43 ciutats de tot el món gràcies al Pla Clima de Barcelona

Vista panòramica de Barcelona
Vista panoràmica de Barcelona | Cedida

Barcelona ha entrat a dins del selecte grup de 43 ciutats de tot el món que lideren la lluita contra el canvi climàtic. Així ho ha anunciat l’organització sense ànim de lucre Carbon Disclosure Project (CDP) a través d’un estudi en què s’avalua i mesura l’acció contra el canvi climàtic per part de les principals ciutats del planeta.

Segons informa l’ajuntament en un comunicat, Barcelona ha estat valorada per les polítiques mediambientals que s’apliquen a través del Pla Clima de la ciutat, convertint-se així en l’única capital de l’estat espanyol que entra en aquest rànquing internacional. La llista compta amb importants ciutats com ara Londres, París, Ciutat del Cap o Hong Kong. 

«Es tracta d’un nou reconeixement internacional per a Barcelona en relació a la lluita contra el canvi climàtic i les seves polítiques de sostenibilitat», afirma el consistori en el comunicat, que recorda que la ciutat ja ha rebut altres reconeixements en aquest sentit, com ara el Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses pel Clima i l’Energia Europeus, que va premiar el Pla Clima de la capital catalana com a millor iniciativa en la categoria de grans ciutats europees.

Barcelona
Imatge del trànsit dens al centre de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

El Pla Clima de Barcelona, artífex d’aquest reconeixement

El Pla Clima de Barcelona és el full de ruta de la ciutat per complir amb els objectius assolits en l’Acord de París per frenar el canvi climàtic, amb el compromís dels països participants de no superar la temperatura global en 1,5º respecte al període preindustrial.

Per fer-ho, Barcelona estableix les mesures «necessàries» per reduir les emissions per càpita de la ciutat un 45% de cara a l’any 2030 i ser neutre en carboni l’any 2050, tal com es requereix segons el darrer informe del Panell Intergovernamental del Canvi Climàtic (IPPC).

El Pla Clima es va consensuar amb la ciutadania i les més de mil entitats signants del Compromís Ciutadà per la Sostenibilitat 2012-2022. Aquest document agrupa 242 mesures en quatre eixos estratègics d’acció en àmbits com ara l’habitatge, la mobilitat, l’aigua, el verd, l’economia, la salut, la gestió de residus i el consum.


Comentaris

envia el comentari