Escolta soroll al seu jardí i troba una batalla salvatge entre dos óssos

Dos óssos negres americans lluitant enmig d’un barri residencial han estat filmats aquesta setmana a Nova Jersey, Estats Units. Els testimonis diuen fins i tot van deixar un rastre de sang

Els veïns d'un tranquil barri residencial a Nova Jersey van presenciar una espectacular lluita entre dos grans óssos
Els veïns d'un tranquil barri residencial a Nova Jersey van presenciar una espectacular lluita entre dos grans óssos | Pixabay

La vida quotidiana d’una població nord-americana es va veure interrompuda per una escena més típica d’un safari que no pas d’un tranquil barri residencial. Els veïns de Frankford, a l’estat de Nova Jersey, al nord dels Estats Units, van observar sorpresos una sagnant lluita entre dos óssos negres, enmig d’un jardí d’una casa.

El propietari de la finca on hi havia els dos óssos mossegant-se, lluitant drets sobre les seves potes, va sentir soroll darrere casa seva i al sortir es va trobar l’escena. Mentre rugien els animals i es barallaven, Corey Bale va filmar la lluita. 

«Quan vaig sortir a mirar, literalment es podia sentir les mandíbules xocant entre si mentre els óssos lluitaven i grunyien», va indicar a NJ.com Corey Bale, que va afirmar haver trobat pelatge cobert amb sang després que els óssos abandonessin el pati. Per aquest ciutadà, serà una visita que costarà d’oblidar-se.

Primer ós bru detectat a Portugal en els últims 176 anys

A l’altra punta del món, prop de casa nostra, a l’est de Portugal, els tècnics de l’Institut de Protecció de la Naturalesa i Boscos (ICNF) han descobert recentment el primer exemplar d’ós bru viu en un parc natural portuguès, des de finals del segle XIX. 

L’animal és un mascle que vindria de la part occidental de la Serralada Cantàbrica, on hi viuen 280 exemplars. Tècnics de fauna portuguesos i espanyols treballen en el seguiment de la bèstia. Vàries cròniques asseguren que l’últim ós en llibertat que hauria viscut a terres portugueses va ser caçat a la serra de Gerés el 1843. 

D’aquesta manera l’actual exemplar hauria creuat els boscos i muntanyes de comarca de Sanabria (Zamora) fins la frontera de Portugal. Els experts creuen que segueix migrant i per tant podria tornar a les muntanyes espanyoles. Durant aquest camí ja ha fet algunes destrosses a una granja de mel. 


Comentaris

envia el comentari