YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Els Bombers salven una cigonya atrapada en un parallamps a Lleida

Tres dotacions es van desplaçar fins al lloc dels fets

Imatge d'arxiu d'una cigonya | Agents Rurals

Els Bombers de la Generalitat de Catalunya van rescatar aquest dijous una cigonya que s'havia quedat atrapada a un parallamps de la ciutat de Lleida. 

Segons van informar els bombers a través de les xarxes socials, fins al lloc dels fets s'hi van traslladar tres dotacions i, gràcies a les tasques de rescat, van poder treure l'animal amb vida. 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Una llarga polèmica la de les cigonyes a Lleida

Just fa un any, agents rurals, bombers i ecologistes, es van desplaçar fins a la Catedral de Lleida, perquè un veí havia trucat als serveis d'emergència alertant que hi havia una cigonya atrapada en una de les xarxes de protecció instal·lades a l'edifici. El Capítol les havia col·locat per evitar el despreniment d'elements de les cúpules i dels contraforts, tot i que des d'Ipcena denunciaven que es vulgui fer fora les cigonyes i negaven que les aus siguin les responsables dels danys a la Catedral.

En aquell cas, la cigonya va acabar sortint per ella mateixa quan els bombers s'hi van acostar amb l'escala però els ecologistes van alertar que, com es podia comprovar, les aus seguien construint els seus nius a la teulada de la Catedral i que les xarxes suposaven un perill per a aquestes aus. El portaveu d'Ipcena, Joan Vázquez, lamentava que les xarxes són «temeràries i una trampa» per a les aus i alertà que en algun moment les aus hi quedaran atrapades.

Les torres elèctriques, un altre problema per a les cigonyes

El passat mes d'agost els Agents Rurals van confirmar la mort de catorze cadàver de cigonya blanca presumptament electrocutades en una línia sutuada entre els paratges del Boscarro i el pla de l'Ofegat, a Tàrrega. Segons van informar els Agents Rurals a través de les xarxes socials, ja es van posar en contacte amb la companyia elèctrica responsable d'aquest cablejat i se li va instar a intervenir per evitar noves afectacions de l'avifauna, ja que aquesta no era la primera vegada que succeia. En aquest sentit, cal recordar que també els Agents Rurals van rescatr dies abans dos voltors ofegats en una bassa d'incendis a Tremp.

Uns dies després, els Agents Rurals van tornar a recollir cinc cadàvers de cigonya blanca presumptament electrocutades en una línia reincident. Els fets van tenir dins d'una zona de protecció a les rodalies de Tàrrega, la capital de la comarca de l'Urgell. En aquest sentit, els Agents Rurals van recordar que la cigonya blanca està inclosa dins del llistat d'espècies silvestres en règim de protecció especial, al catàleg nacional d'espècies amenaçades i inclosa a la llei de protecció dels animals. 

 


Comentaris

envia el comentari