IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ALERTA RIUS: Els cabals es troben al límit a Girona pel fort temporal

Les pluges ja s'acosten als 200 l/m² a les comarques gironines i els rius, Onyar i Daró, estan a punt de desbordar-se. Protecció civil fa una crida a la població perquè no s'apropi a les lleres

La borrasca 'Glòria' està deixant un autèntic temporal de pluges a les comarques gironines. Fins al moment, hi ha més de 220.000 abonats sense llum i el cabal dels rius Onyar i Daró podria desbordar-se les pròximes hores, s'haurà de seguir amb molta atenció. Des de Protecció Civil, es recomana que la població no s'acosti a la llera d'ambdós cursos fluvials per perill que el cabal acabi desbordant-se.

A hores d'ara, el cabal es troba a 536 m³/s al riu Onyar i si supera els 600, podria desbordar-se. D'altra banda, el riu Onyar, es troba a 174 m³/s, però ha arribat a més de 300. Els bombers han hagut de socórrer dos conductors després que l'aigua s'endugués el seu vehicle a Caldes de Malavella, on l'augment de cabal de les rieres fa tallar diverses carreteres i camins de l'entorn. 

Fins a primeres hores d'aquest matí, ja portem acumulats fins a 191 l/m² a Cassà de la Selva, 150 l/m² a Llagostera, 142 l/m² a Roses, 122 l/m² a Girona i Verges o els 118 l/m² a Monells.


Comentaris

envia el comentari