Una calamarsada sorprèn Barcelona la nit de divendres

Prop de les 11 de la nit una tempesta força fotogénica ha escombrat la ciuat comtal i l’àrea metropolitana de sud a nord, descarregant menuda i sorollosa calamarsa

Imatge de la tempesta amb calamarsa d'aquesta nit passada | @garjavi

La meteorologia ha sorprès molts veïns i veïnes de la Regió Metropolitana de Barcelona aquesta nit passada. Un front de pluja i llamps ha escombrat Catalunya des de la demarcació de Lleida cap al nord i est, i s’ha reactivat a l'arribar a la costa tarragonina, formant la primera tempesta que afecta el litoral central aquest 2019. 

Molt fotogènica, amb llamps i trons, ben desenvolupada i amb empenta, ha descarregat ruixats amb calamarsa mentre creuava el Baix Penedès, Garraf, Alt Penedès, Barcelonès, Baix Llobregat, Maresme, entre altres comarques centrals.

Ha estat un breu xàfec ben sorollós, un parell o tres litres a estirar, i ha caigut davant la sorpresa de molta gent, immortalitzant la calamarsa de la mida de cigrons amb el telèfons mòbils.

Efectes de la calamarsada d'aquesta nit passada a Cubelles | CatalunyaDiari

 

A continuació us presentem una bona varietat de vídeos i imatges del fenomen, el qual no ha provocat cap estrall a part d’algunes baixades de tensió elèctrica al nord de la ciutat de Barcelona i a Badalona. Al moment de més intensitat ha baixat la temperatura en picat fins a 2º, situant-se als 8º en alguns punts de la ciutat. A continuació ha entrat el vent de mestral amb alguns cops forts propers als 60 km/h i algun soroll de trencadisses de vidres.

Les calamarsades o calabruixades poden reaparèixer a més llocs el dissabte

Durant aquesta jornada es podrien repetir aquests ruixats amb calamarsa o calabruix, a causa de la forta irrupció d’aire fred polar en altituds elevades i el contrast amb la temperatura del mar. Son més probables durant la tarda.


Comentaris

envia el comentari