Espectacular calamarsada a Roma amb molts problemes

La tempesta del diumenge va deixar la ciutat completament blanca i en alguns punts es van arribar a acumular fins a 40 centímetres de gel amb inundacions

Imatge de l'espectacular calamarsada a Roma
Imatge de l'espectacular calamarsada a Roma | Cedida

Impressionant tempesta la que va caure aquest diumenge a la tarda a la ciutat de Roma. La capital italiana es va veure sorprendre per una tromba d’aigua acompanyada d’una forta calamarsada que va deixar imatges espectaculars amb carrers plens de gel, inundacions i molts problemes entre els seus habitants.

En total, la tempesta va descarregar prop de 70 l/m2 en poca estona. Però els efectes més visibles de l’aiguat va ser la impressionant calamarsada, que, en alguns punts, va acumular fins a 40 centímetres de gel. Una imatge insòlita en una ciutat com Roma que va deixar estampes com ara carrers més típics dels Alps en ple hivern que del centre d’Itàlia, escales mecàniques plenes de gel o moltes carreteres col·lapsades. Aquestes són algunes de les imatges més impressionants:

Problemes de trànsit i conductors rescatats

La tempesta va ser tan intensa que el transit es va col·lapsar a Roma i les seves rodalies, mentre que algunes parades de metro i de tren van tenir greus afectacions o, inclús, es van haver de tancar. Destaca el fet que alguns conductors van haver de ser rescatats pels serveis d’emergència al veure’s sorpresos per la forta pedregada.

L’aiguat va arribar després d’una jornada que, fins llavors, havia estat força tranquil·la a la capital d’Itàlia amb un ambient càlid poc habitual per l’època. Però aquest no és l’únic fenomen sever que s’està vivint al Mediterrani aquesta tardor. 

Una tardor de fenòmens severs al Mediterrani

El temporal està alterant molt el mar a les costes de Grècia
El temporal està alterant molt el mar a les costes de Grècia | AP

 

I és que l’elevada temperatura de l’aigua del mar, molt més alta de l’habitual per la forta calor de l’estiu, ha generat situacions meteorològiques extremes als països mediterranis aquestes últimes setmanes.

Des del ‘Medicane’ de Grècia fins els forts aiguats del cap de setmana al sud de la península ibèrica, passant per l’excepcional arribada de l’ex-huracà ‘Leslie’ que va deixar fortes pluges a Catalunya i aiguats mortals al sud de França, així com els centenars de litres a Castelló i l’Ebre i els 13 morts en la riuada del nord-est de Mallorca. Uns símptomes que ens deixen palès que els efectes del canvi climàtic ja els tenim aquí.


Comentaris

envia el comentari