La calor més forta de l’any arriba aquest cap de setmana

Diumenge serà el dia més tòrrid amb fins a 40º a Ponent a l’espera d’una baixada clara dels termòmetres a partir de dilluns

La calor més intensa de l’any arribarà aquest cap de setmana. Serà una calorada molt breu però intensa  amb temperatures que, sobretot diumenge, que serà el dia més tòrrid, fregaran o arribaran als 40º a Ponent i interior de les Terres de l’Ebre. 

Després d’un parell de dies de calor força normal per l’època un cop finalitzada l’onada de calor de tres dies en alguns punts del país, els termòmetres tornaran a pujar amb força i tocaran sostre dissabte i diumenge a causa de l’arribada de la part més important de la masa d’aire càlid africà a tota la zona est de la península ibèrica. 

Pels que no suporten la calor, la bona notícia és que aquesta pujada serà transitòria a l’espera d’una baixada clara de les temperatures a partir de dilluns que tindrà continuïtat les següents jornades.

Tot plegat amb sol i ambient tòrrid al centre del dia, xafogor a la costa i nits tropicals en aquest sector i a punts del sud del país. Tan sols hi haurà nuvolades de tarda a punts de muntanya que, a tot estirar, deixaran algun xàfec feble i molt aïllat al Pirineu. Tampoc es descarta alguns núvols baixos a primera i última hora al litoral, tot i que seran menys freqüents que els últims dies.

Mapes de la previsió per aquest cap de setmana
Mapes de la previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo