ÚLTIMA HORA

💸 CaixaBank tindrà el 74,2% del nou banc creat amb la fusió amb Bankia

La calor més forta de l’any arriba aquest cap de setmana

Diumenge serà el dia més tòrrid amb fins a 40º a Ponent a l’espera d’una baixada clara dels termòmetres a partir de dilluns

La calor més intensa de l’any arribarà aquest cap de setmana. Serà una calorada molt breu però intensa amb temperatures que, sobretot diumenge, que serà el dia més tòrrid, fregaran o arribaran als 40º a Ponent i interior de les Terres de l’Ebre. 

Després d’un parell de dies de calor força normal per l’època un cop finalitzada l’onada de calor de tres dies en alguns punts del país, els termòmetres tornaran a pujar amb força i tocaran sostre dissabte i diumenge a causa de l’arribada de la part més important de la masa d’aire càlid africà a tota la zona est de la península ibèrica. 

Pels que no suporten la calor, la bona notícia és que aquesta pujada serà transitòria a l’espera d’una baixada clara de les temperatures a partir de dilluns que tindrà continuïtat les següents jornades.

Tot plegat amb sol i ambient tòrrid al centre del dia, xafogor a la costa i nits tropicals en aquest sector i a punts del sud del país. Tan sols hi haurà nuvolades de tarda a punts de muntanya que, a tot estirar, deixaran algun xàfec feble i molt aïllat al Pirineu. Tampoc es descarta alguns núvols baixos a primera i última hora al litoral, tot i que seran menys freqüents que els últims dies.

Mapes de la previsió per aquest cap de setmana
Mapes de la previsió per aquest cap de setmana | Catalunya Méteo

Fins a 40º a Ponent i a la vall de l’Ebre

El sol i la calor intensa seran els protagonistes d'aquest cap de setmana
El sol i la calor intensa seran els protagonistes d'aquest cap de setmana | Xavi Cabo

 

La calor serà extrema aquest cap de setmana, sobretot diumenge, amb temperatures màximes que a la Plana de Lleida i a l’interior de les Terres de l’Ebre poden fregar o assolir els 40º. També gran part de l’interior es situarà pel damunt dels 35º, i inclús al prelitoral es pot assolir o superar lleugerament aquesta xifra amb un ambient tòrrid de canícula. 

Pel que fa a la costa, les temperatures també seran molt altes i superaran els 30º a la majoria de zones. La sensació de xafogor també serà intensa amb un ambient molt pesat. Aquí, les nits seran tropicals i seran de molt mal dormiramb mínimes que, en moltes ocasions, no baixaran dels 23º o 25º.

Mapa de l'alta temperatura en alçada prevista aquest diumenge
Mapa de l'alta temperatura en alçada prevista aquest diumenge | GFS

 

Baixada clara de les temperatures dilluns

A partir del mateix dilluns de la setmana vinent, notarem un clar descens dels termòmetres arreu que tindrà continuïtat els següents dies. Les temperatures seran més normals per l’època i només a l’interior es superaran els 30º. Tot plegat amb més tempestes de tarda.


Comentaris

envia el comentari