TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Cambrils registra un terratrèmol de 3,1 de magnitud

L’epicentre del sisme ha tingut lloc diumenge a 14 quilòmetres mar endins i, en conjunt, no ha estat percebut. És el més fort que té lloc a la zona des de fa mesos
Pràcticament ningú va detectar el terratrèmol | Arxiu

 

El Baix Camp va viure aquest diumenge un petit terratrèmol de 3,1 de magnitud a l’escala de Richter que, si bé no va ser percebut per a la majoria de la població, de manera molt local sí que es va notar. L’epicentre va tenir lloc a uns 14 quilòmetres davant de la costa de Cambrils i es va registrar a les 16:45h de la tarda, segons dades de l’Institut Geogràfic Nacional (IGN).

 

Per tant, estem parlant d’un sisme de molt baixa intensitat que pràcticament no va ser percebut per ningú. Potser en els punts més elevats de la zona o en els edificis més alts és on es va sentir un lleuger moviment, sobretot en municipis com ara Cambrils, Mont-roig del Camp o l’Hospitalet de l’Infant. Evidentment, tampoc s’han registrat danys materials a cap lloc.

 

 

El terratrèmol més intens dels últims mesos al Baix Camp

Tot i la poca afectació i intensitat del terratrèmol, aquest sisme és, sens dubte, el més intens registrat a la zona des de fa molts mesos i el primer de l'any 2019. De fet, malgrat que hi hagut moviments molt petits de terra el darrer any que no han estat gens destacables, el més intens que es recorda abans que el d’aquest diumenge va ser el 7 d’agost de l’any passat, quan un sisme va registrar els 2,2 de magnitud.

 

Els terratrèmols forts no són freqüents a Catalunya, si bé al llarg de l’any se’n registren alguns que, en general, són de molt baixa intensitat i no són percebut per la població. Darrerament, les comarques de Tarragona han vist incrementat lleugerament el nombre de sismes, però la zona amb més moviments de terra del nostre territori és, sens dubte, el Pirineu, on cada any tenen lloc diversos terratrèmols i, fins i tot, alguns d’ells es deixen sentir entre la gent de les poblacions afectades.  

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris